LYME KÓR GYÓGYITHATÓ?

KérdésekLYME KÓR GYÓGYITHATÓ?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

HA VALAKI MÁR EGYSZER VOLT LYM KÓROS AZ UJBOL LEHET?

4 Válasz
matildxd answered 13 év ago

 Szerintem,ha idejében orvoshoz megy az illető. Volt egy ismerősöm akinek a kullancs ami után megcsípte nagy vörös folt volt a karján és antibiotikus kezelést kapott. Azt mondták,jó hogy orvoshoz fordult idejében,mert komoly probléma lehetett volna belőle.
Fontos,ha szabadba megyünk megnézzük nem-e szedtük össze a kullancsot.

Krisztina Kiss answered 12 év ago
  • Amikor az átlaghőmérséklet eléri a 4-5 Celsius-fokot, a kullancsok is aktivizálódni kezdenek, tömeges megjelenésük azonban csak március végétől, április első felétől várható. Mivel a közönséges kullancs kifejezetten mérsékelt övi állat, azaz alkalmazkodott a Kárpát-medence időjárásához, az állományt a téli kemény fagyok várhatóan nem tizedelték meg. MÁR a kullancsok is felébredtek……….
  • Sára Biró answered 12 év ago

     Kedves Krisztina! Köszönjük, hogy felhívtad erre a figyelmünket, mert jó idő ígérkezik és ki lehet menni a szabadba, mindenki vigyázzon magára,nehogy valamit még összeszedjen a meglevő betegsége mellé!

    Szabó Eszter answered 12 év ago

    Kedves Krisztina!

    Én úgy tudom, hogy ha a Lyme-kórt kezelték, és gyógyszeres kezelés után a kontroll-vérvételek során negatív lett a szerológiai eredmény, csak akkor lehet valaki ismételten beteg, ha ismét megcsípi egy fertőzött kullancs.