Lejárt inzulin javaslat!

KérdésekLejárt inzulin javaslat!
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!Ma iratkoztam át ide Dunakeszire a háziorvoshoz.Novemberben kaptam Apidra,Lantus javaslatot.Ma az aszisztensnek jelezte a gép,hogy az Apidra nem érvényes,csak fél évig volt az új törvény miatt.Én úgy tudtam,hogy a régi javaslatok még érvényesek és júli.1.után kiadottak fél évre.A receptemet ma még kitudtam váltani,gondolom azért,mert júniusban lett írva.Szóval holnap reggel vérvétel,jövőhéten az itteni cukorgondozóba és lőttek is az inzulinnak.Mivel az elmúlt időszakban jelentősen felborult az életem ezzel a cukrom is, magas lesz az értékem.Ráadásul a drasztikusan lecsökkent bevételek miatt tényleg nem tudom kifizetni az inzulint.Lehet mondani,hogy aki akarja az tudja,de ez nagyon nem így van sajnos!!Humán inzulinok közül ki melyiket használja-használta?Tapasztalatok?Én első inzulinpárom a Humulin R és N volt.De ott van az Actrapid és Insulatard ,ezekről vélemény?Vagy még milyen van?

21 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Ha már valakinek váltania kell mert nem jó a HgbA1c-je, melyik a korszerűbb ( esetleg jobb tapasztalatok vannak róla):
– Actrapid és Insultard ( actrapidot ismerem)
– Humunlin ( ezt ismerem)
– Insuman rapid és basal?

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita a legújabb az Insuman,de nagyjából egyformák,ebből van SoloStar(előretöltött változat),mi ma egyik betegnek a NovoRapid-Levemir helyett ezt írtuk fel.Nagyon kíváncsi vagyok milyenek lesznek a vércukor értékei. Korábban évekig Actrapid+ Insulatardon volt. Nagyon nem szeretem ezt a törvényt,pedig  a  meleg miatt csak annyi beteg jön amennyi elő van jegyezve.

katalin answered 12 év ago

Nekem most jo volt az értékem de megnéztem 16000ft lenne féláron ezt én se tudnám kifizetni tehát választás nincs.NEM TUDOM OLYAN LÉTEZIK HOGY A NAPPALI ANALOG A MÁSIK HUMÁN.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kati nem kerül annyiba,attól függ ki hány egységet ad,eü.tér.köt kell irni,a NovoRapid amp.800, a Levemir 1500 körül.
Látod Kati erre nem tudom a választ,mert a törvény nem tartalmazza,de szerintem lehet,csak az analóg megy Eü.tér köt, a humán Eü.

Marika answered 12 év ago

Most hogy kontrollon voltam úgy mondta a doktornő , hogy meg kelll legyen az évi négy érték . Nakem januárban volt egy és június 27 -én a második október 23 -án a harmadik és december 27- én a negyedik és január 11 én kell újra kontroll vizsgálatra menni . Októberben csak a HgbA1C eredményt kell leadnom a javaslatot januárig megkaptam .

Nanita answered 12 év ago

Tudom,már forszíroztam de hátha fentről is valaki meghallja.
Kíváncsi leszek, hogy hogyan lesz meg az évi 4 vérvétel. Mint korábban írtam, nekem a beutalóm 06.05.-én kelt és a városi laborba HgbA1c vérvételre csak 07.17.-re kaptam időpontot. Itt a városban ahol lakom és a másik városban ahova járok gondozásra csak keddenként van ilyen vérvétel.
És amin meglepődtem, hogy a harmadik város, ahova kórházilag tartozunk, már ott is a vérvételre 06.01.-től telefonos előjegyzés szükséges!

Sára Biró answered 12 év ago

 Marika,hogy lesz meg a HgbA1C értéked októbertől-decemberig csak 2 hónap van?
Anita évi négy HgbA1C-t kell a laboroknak megcsinálni,majd kérdezz rá a laborban.

Nanita answered 12 év ago

Mindenképp rákérdezek majd 17.-én. Ugye nekem még csak kettő kell, mert 12.22.-én jár le a javaslatom? Legalábbis a doktornéni így számolta. Hú, akárhányszor beszéljük át, mindig felmerül újabb és újabb kérdés, bizonytalanság. Olyan mint adózás, ott is állandó bizonytalanság akárhányszor olvassuk mindig van valami bibi. 🙂

Nanita answered 12 év ago

Sára én legközelebb a diab orvoshoz 09.hóban megyek. Kérjek már akkor előre négy beutalót tőle és úgy egyeztessek jövő évre a laborral, mivel sorbanállás van a HgbA1c miatt 3 városban is? De hát a labor sem fog előre egy évre adni. Vagy figyeljem a naptár az miatt, hogy mikor diab rendelés, mikor háziorvos a receptek miatt, mikor kell időpontot legalább két hónappal kérni a laborból, mikor kell mennem laborba? Hú ez agyrém! Így is állandó időpontok,dátumok vannak a munkám miatt. Na hát aki ezt kitalálta…

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita jól mondod,sok a bizonytalanság és remélem lesz valami finomítás,mert ha pl.egy laborban 3 hónap és egy nap múlva csinálnak HgbA1C-t akkor egy évben hogy tud kijönni a 4? Október 15-ig két utolsó
 HgbAlC-t kell figyelembe venni,utána évente 4 kell.