Lehetséges, hogy 10.8-as cukor egy órán belül már 3,4 lesz?

KérdésekLehetséges, hogy 10.8-as cukor egy órán belül már 3,4 lesz?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Lehetséges Krisztike,mert ha valaki beadja a gyors hatású inzulint, olyant eszik ami hirtelen megemeli a vércukrot pl.szőlő szezon:-)  , és nem eszik semmi lassan felszívódó szénhidrátot,netán valamilyen fizikai aktivitást is végez hamar lecsökkenhet a vércukor.
Kellene tudni a nap melyik időszakában volt,mikor evett és mit, változatlan inzulin adagot adott-e,milyen fizikai aktivitást végezett?! Szóval sok minden befolyásolja a vércukor ingadozást!

jaskó answered 13 év ago

A Sárika által leírtakhoz még egy adalék. Ha az inzulin beadását követően vércsepp jelenik meg a beadás helyén, vagy a bőr felszíne alatt bevérzésre utaló foltot lehet észlelni, fennáll az esélye annak, hogy a beadott inzulin közvetlenül a véráramba került. Ennek a hirtelen felszívódás és a gyors vércukorszint csökkenés lehet az eredménye!!!A hypot ilyenkor általában  gyors cukorszint emelkedés követi, mivel az elhárítás végett a beteg cukrot és plusz szénhidrátot fogyaszt, akkor szinte bizonyos, hogy ez volt a kiváltó ok. A gyors inzulinfelszívódás a hiypohoz vezetett, viszont a rendes étkezés, illetve az elhárítás miatt bevitt étel CH tartalma összeadódott és ennek a következménye a szuper magas szint lesz. Ilyenkor ha a beteg nem bír kellő tapasztalattal, akár két-három nap is beletelik, mire visszatérnek a normális értékei.

Sára Biró answered 13 év ago

 Jaskó mennyire igazad van,köszönöm  a kiegészítést!