Lehet összefüggés az ínygyulladás és a cukorbetegség között?

KérdésekLehet összefüggés az ínygyulladás és a cukorbetegség között?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Hihetetlen rossz,más néhány hónapja járom a fogorvosokat és nem szűnik az ínygyulladásom,lehet hogy a fogaim is rámennek.Pedig még aránylag fiatal vagyok,és emiatt egyre depressziósabb is leszek .Ecsetelő,helyi kezelés már mindent kaptam Most nyáron még jobban kínoz.

3 Válasz
Nanita answered 11 év ago

Nem tudom, hogy nekem a betegségtől volt-e vagy a sorozatos tömésekkel volt valami ( ami irritálhatott), de idén februárban én is megszenvedtem. Csak pépeset tudtam enni, inni is alig bírtam. Aztán MArika javaslatára elkezdtem használni a Gingisol oldatot.
Közben vettem 400mg-s E vitamint, C vitamin 1500 mg, Omega 3 és Bioptron lámpa. Nekem lekopogom, ezektől teljesen elmúlt a problémám.

Marika answered 11 év ago

Igen lehetséges , mert a cukorbetegek hajlamosabbak a gyulladásos , tályogos betegségekre . A sebek is nehezebben gyógyulnak mint az egészséges embereknél .Előfordul olyan gyógyszer is ami okozhat ilyen tüneteket , itt a betegtájékoztatóban feltüntetik , hogy lehetséges ilyen mellékhatás .

Agnes Kovacs answered 8 év ago

A nyál savas hatása gyakoribb cukorbetegségnél, no meg az immunrendszer nehezebben védekezeik a kórokozók , bacik ellen ami a szájban természetes jelenségként ott tanyáznak ezért lehetnek inygyulladások tapasztalhatók. Vannak speciális inygyulladást csökkentő fogkrémek és szájvízek, rosszabb  esetben gyógyszerek amik a száj ph értékét szabályozzák. Nálam a szájvíz és a gyulladáscsökkentő fogkrém hazsnálata tökéletesen megoldja a problémát. Ajánlom az Elmex fogkrémet, van akinek a sensodyne vált be és még ezernyi jó szert lehet venni. Próbáld ki h a panaszaid megszünjenek a fogdoki is tud segíteni hasznos javaslatokkal ha elmondod h cukis vagy.