Lehet e beszerezni valahol, olyan kis hűtő tasakot amibe ilyen melegbe magunkkal vihetjük az inzulint.

KérdésekLehet e beszerezni valahol, olyan kis hűtő tasakot amibe ilyen melegbe magunkkal vihetjük az inzulint.
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év
38 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 A tavaly nyáron valaki jelentkezett egy hasonló kérdésre,de nem találom a választ.  Van olyan kis táska  a gyógyszertárakban amibe jégakú van (vigyázni közvetlen ne érintkezzen az inzulin a jéggel),vagy a bevásárlóközpontban van tasak az is megfelel a célnak. Ha más nincs egy termoszba be lehet tenni az inzulint.

Sára Biró answered 11 év ago

 Krisztián  jó az ötlet , de szerintem van olyan kis tolltartó  is amibe bele lehet tenni egy SoloStart , pl.egy használt kis tolltartó is megfelel a célnak.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Sára, van klik-star tokom, de valahogy nem tetszett, hogy csak két zipp-zár leküzdése után tudok hozzájutni a tollhoz, ezért kerestem alternatív megoldést.

Sára Biró answered 11 év ago

 Értem:-) Azért is forszírozom ezt a tolltartót,mert amikor bejött a SoloStar hiányoltam,hogy nincs amibe bele tegye a beteg és mindig gyűjtöttem a tokokat , hogy odaadjam a a tartót.

Sára Biró answered 10 év ago

 !

Nanita answered 10 év ago

Sziasztok.
A hűtőtáskába használat előtt éjszakára a jégakkut beteszitek a fagyasztóba vagy csak a hűtő normál részébe teszitek be?
Kipróbáltam, hogy a hűtő normál részébe tettem be őket ( elég nagyok: 17×9 cm) és ebben a nagy melegben a kézi hűtőtáskában( Amit a patikában kaptam: gyógyszert szállítanak benne) csak 18 fokig ment le a hőmérséklet reggel fél 8-tól, délután egy óra pedig ment felfele, így ha hosszabb időre megyek el, hamar felmelegedhet.

Sára Biró answered 10 év ago

 Anita a fagyasztóba kell betenni az akut, de utána valami  kis kéztörlőbe be kell csavarni az akut, hogy közvetlen ne érintkezzen az inzulint beadó tollhoz.

Nanita answered 10 év ago

Szia Sára.
Köszi a választ.
A legvastagabb tartója van a tollaimnak Sanofis, masszív, vastag.
Elvileg a fagyasztóba tett akku nem árthatna neki, de mégis egy kicsit aggódom.
Szerintem a patikában adott táskának vékony a fala és azért nem tartja a normál hűtőben tárolt akku a hőmérsékletet.( Risperdal Consta szállításra).  A hűtőben 6 fok van, ennyinek kell lennie az akkunak is ( 2 db van), de ha kitettem a levegőre a táskát árnyékba ( mennénk strandra is…), akkor nem bírta levinni 18 fok alá.

Nanita answered 10 év ago

Közben párom ügyesen megcsinálta. Szigetelésként, hogy az oldalsó falak jók legyenek, hungarocellt tett bele. 🙂