Lehet e beszerezni valahol, olyan kis hűtő tasakot amibe ilyen melegbe magunkkal vihetjük az inzulint.

KérdésekLehet e beszerezni valahol, olyan kis hűtő tasakot amibe ilyen melegbe magunkkal vihetjük az inzulint.
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év
38 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

 A tavaly nyáron valaki jelentkezett egy hasonló kérdésre,de nem találom a választ.  Van olyan kis táska  a gyógyszertárakban amibe jégakú van (vigyázni közvetlen ne érintkezzen az inzulin a jéggel),vagy a bevásárlóközpontban van tasak az is megfelel a célnak. Ha más nincs egy termoszba be lehet tenni az inzulint.

katalin answered 11 év ago

Jol néz ki de hogy fér bele két inzulin beado plussz a cukormérö.Azt ugye tudjuk hogy a méröt se szabad kitenni ilyen melegnek.Nekem 3 éve nagyobb van anno az avonbol rendeltem viszem mint kézi táskát ilyen melegbe másként nem is lehetne külön akku rekesze van.

jaskó answered 11 év ago

A vércukormérő tárolására is vigyázni kell, mert bizonyos hőfok alatt részben nem mér részben a hőingadozás miatt bekövetkező párásodás pedig károsíthatja az elektronikai részét

Gyöngyi answered 11 év ago

Én megrendeltem, majd beszámolok, hogy mi fér bele.
Én az IDEÁL-t használom, és a táskámban szoktam magammal vinni, mivel az IDEÁL-nak megnövelt a hőmérséklettűrése, 8-44°C. Úgy gondolom, ha a hűtőtáskába tenném, az jobban ártana neki, mint azt a Jaskó is írta.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Jaskó és Gyöngyi fontos dologra világított rá: Az IDEÁL/TREND készülékeket nem érdemes, az OTIMUM/PARTNER készülékekekt pedig nem szabad hűtőtáskába tenni. Ismét egy újabb érv arra, hogy célszerű átállni Dcont Ideál-ra vagy Trend-re. A régebbi készülékek csődöt mondanak nyáron. A kánikulát nem bírják, de a hűtőbe sem szabad őket betenni.

jaskó answered 11 év ago

Még egy adalék a méréshez. A Partner készülék nagyon érzékeny az erős fényre. Vagy hibaüzenetet küld, ez a jobbik eset. Vagy rossz eredményt mutat, amiből baj lehet. mérést mindig árnyékos, napfénytől védett helyen végezzetek!!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Ma ismét egy betegnek 20-as vércukra volt és a hűtőnkből beadott inzulin után fokozatosan lecsökkent a vércukra. Hihetetlen,hogy mennyi inzulin tönkrement.

Gyöngyi answered 11 év ago

Ma megkaptam a megrendelt kis hűtőtasakot. Bele fér akár két pen is, sőt még az eredeti tartóval is.
Jónak tűnik. A cukormérő nem fér el benne, de amint azt már előttem is kifejtették, nem is célszerű hűtőtáskába tenni.

katalin answered 11 év ago

Köszi Gyöngyi akkor jo mert nekem is két tollam van.

katalin answered 11 év ago

A vércukor méröröl meg jo hogy irtátok mert én bele tettem mivel biciklivel járok ilyen melegekbe.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Alternatív megoldás, hogy a toll ne érintkezzen követlenül a jégakkuval (azoknak, akiknek nincs, vagy nem akarják az eledeti tolltartót beletenni a hűtőtákába). Légbuborékos műanyag csomagolóanyagból 4 réteget lazán felkerünk a tollra, ragasztószalaggal két ponton rögzítjük. A tol a tekercsből könnyen kihúzható, visszatehető. A hűtőtáskába aggódás nélkül betehető, mert a tekercs megakadályozza, hogy a toll hozzáérjen a jégakkuhoz.