Lefogyott 2-es típ. cukorbeteg. Hallottatok erről ?

KérdésekLefogyott 2-es típ. cukorbeteg. Hallottatok erről ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Mi a véleményetek,ha egy 2-es típusú cukorbeteg lefogy és nem kell gyógyszert szednie akkor még cukorbeteg a paciens?

38 Válasz
Best Answer
katalin answered 11 év ago

Szerintem igen.Mivel velem is majdnem igy volt.34kg fogyás után ugy kihordtam a terhességem hogy csak a végén kellett nagyon kevés inzulin.És egy darabig jo is volt most már megint keményen szurom magam.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Nem minden esetben marad cukorbeteg ,  tudok ilyet én is de van aki fogyás mellett (lefogyás mellett) is maradt cukorbeteg_!!

Marika answered 11 év ago

Tudomásom szerint a cukorbetegség nem gyógyítható De tünetmentessé tehető !! A fogyás rendszeres testmozgás a diéta betartásával késleltethető a szövődmények kialakulása .Nagyon jó életminőséget lehet elérni , ha szigorúan betartjuk ezeket !!!

Sára Biró answered 11 év ago

 A lefogyott cukorbeteg, ha nem is szed gyógyszert akkor is cukorbeteg marad. Ezért fontos odafigyelni arra,hogy rendszeresen ellenőrizzük a vércukrot,időnként labor is készüljön. Ha véletlen egy influenza,vagy gyulladás fellépne,na ilyenkor fokozottan legyünk résen.
Évenként akkor is érdemes a célzott szűrővizsgálatot elvégeztetni,ha már nem is szedünk gyógyszert ( szemészet,labor,EKG,lábszűrés).

Nagy Mária answered 11 év ago

Marika! ne haragudj, hogy vitatkozom, de a cukorbetegség igen is gyógyítható!
Magam példája, 12 év "lövés" után, a paleolit életmóddal 15 nap után letettem az inzulint.
Természetesen nem megy mindenkinek ilyen gyorsan /én a ketogén étrendet követem/, de több
gyógyulás történetet lehet olvasni erről.
Szerencsére egyre több orvos is elfogadja, bár még mindig nagy az ellenállás.
Miután diabeteses lévén, négy éve nem láttam orvost, csak kiadják az insulin felíráshoz a javaslatot,
plusz a PM problémámra is, négy éve adtak egy gyógyszert "oszt jól van", ezek után kénytelen
voltam utánajárni a dolgoknak.
Paleolit táplálkozás, sok-sok vitamin, s meg van az eredmény. 15 nap után se insulin, se gyógyszer
a vérnyomás is csökkent, plusz hab a tortán, hogy fogytam 8-9 kg-t.
Én maradok ennél, s ha csak egy embernek is felkeltettem az érdeklődését, már megérte, hogy írtam ide.
Bár, biztos vagyok benne, hogy sokan megköveznek ezért, főként egészségügyben dolgozók, de hát
akkor is működik a dolog.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Aha!! Na kedves Mária,azt hogy lehet megoldani hogy egy teljesen kiirtott pajzsmirigynél ne kelljen soha  L-THYROXINT szedni ? 🙂 Ugyanis én ezt a tablettát életem végéig kell hogy szedjem,bizony ám!!!! 

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Mária! Örülünk,hogy neked bevált a diéta,és mint írtad sikerült fogyni. Ezzel természetesen egy 2-es típusú cukorbeteg anyagcseréje javul, és kevesebb vérnyomáscsökkentőt kell szedni,ezért is tartják,tarjuk  fontosnak az életmódterápiát. Nagyon jó kérdéshez írtál, a lefogyott cukorbeteg is CUKORBETEG marad,csak átmenetileg nem kell gyógyszert szedni,de például jön egy tartós gyulladás,elhúzódó betegség akkor ismét kiugrik a vércukor érték,vagy ha vissza jön a plusz kiló,amit sikeresen leadtál.
Nem beszélve arról,hogy az 1-es típusú cukorbetegeknek nincs saját inzulinjuk,és ha az inzulin kezelés elhagyására biztatsz bárkit is akkor az illető beteg halálához is vezethet. Ugye ezt nem teszed?
Természetesen a paleolit diétával kapcsolatos tapasztalatodat szívesen olvassuk!

Nagy Mária answered 11 év ago

Sziasztok! Valamit nagyon félreértettetek. Én nem mondtam, hogy nem szedem az L-Thyroxint,  csak azt, hogy magam állítgatom az adagolást.
A másik, én is II. típusú diabeteses vagyok, immár 14. éve, abból 12 insulinon.
Én senkit nem biztatok semmire, csak elmondtam az én történetemet, utána lehet járni a dolognak.
Annak is, hogy bizony jó eredményeket érnek el ezzel az életmóddal I. típusú cukorbetegeknél is, persze nem teljesen insulin nélkül, csak sokkal szabadabb életet biztosít a betegnek és a családnak is.
II. típusú cukorbetegek esetében viszont nagyon sokan letehették az insulint.
Ez persze nem egy diéta, hanem egy életmódváltás, rengeteg tudományos cikkel a háttérben.
Az is lehet, hogy nem mindenkinél válik be, de hogy javulást hoz, az biztos.
Azért is érdekesek ezek a kutatások, mert bebizonyosodott, hogy mennyi betegség okozója
a nyugati táplálkozás, s nagyon sok betegség esetén, már pár napi paleolit étkezés hatalmas
javulást hozott.
Az is igaz, hogy nagy súlyból /főleg az elején/ sokat lehet leadni, de a nem túlsúlyos emberek is
fogynak tőle, szép lassan, amennyit a szervezet megkíván.
Azt is tudom, hogy a diabetes társaság és Szendi Gábor között rengeteg vita volt és van is, de
szerencsére egyre több orvosnak felnyílt a szeme, s fogékony erre a dologra. Azért mert régen
valamit ajánlottak, az akkori ismeretek alapján, azért még lehet annál sokkal jobbat is találni.
Érdemes elolvasni – ha többet nem is – " A cukorbetegek sírját ki ássa meg" c. cikket. bár van rengeteg, tehát érdemes kutakodni.
Tavalyi szemészeti vizsgálatnál már találtak nálam is diabetes jelet, szerencsére ez az idén már nem látszik, bár akkor még el sem kezdtem ezt a táplálkozást. Holnapután lesz egy hónapja, hogy elkezdtem, fogytam 9,5 kilót, tele vagyok energiával, nincsenek éhségrohamaim, nem kívánom az édességet.
Nekem ez már elég bizonyíték. Természetesen nem kell ezt mindenkinek elfogadni, de ez egy járható út,  egy alternatíva, a döntést mindenki maga hozza meg. Én csupán azért írtam, mert a magam példája alapján nagyon sok embernek szeretnék segíteni. Az biztos, hogy én ebben az életben egy falat kenyeret, zsemlét, krumplit, rizst nem fogok enni.
Szép estét mindenkinek.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Ilyet én még nem is hallottam hogy valaki maga adagolla az  L-Thyroxint? Bocsánat de pár betü nincs a gépen )

Nagy Mária answered 11 év ago

Kedves Zsuzsa!  Örüljél, hogy Te orvosokkal találkoztál, akik erre odafigyelnek. Én sajnos úgy jártam, hogy
négy éve derült ki, hogy PM problémám van, adtak L-Thyroxint 50 mg-ot és kész. Saját kérésre fél év múlva ismét csináltattam vérvizsgálatot, még nem volt jó az eredmény, tehát felemeltem 100 mg-ra.
Ezt követően fél év, ismét a házi orvostól kértem vérvételhez papírt, még mindig nem volt jó az eredmény, ezt követte a 150 mg. Ez már majdnem jó. Tavaly, szintén saját kérésre kértem egy UH beutalót, ami kimutatta, hogy végstádiumú PM elhalásom van, ami autoimmun betegség, legalábbis ezt írták diagnózisként. A kérdésemre, hogy jó-e ez a gyógyszer, esetleg olyan kellene, ami tartalmaz T3-at is, semmi választ nem kaptam, közölte, hogy Ő csak az UH értékeli ki.
Most ezek után Te mit tennél. Én már nagyot csalódtam az eü-ben, /megjegyzem, hogy dolgoztam egészségügyben/, tehát maradt ez a mennyiségű gyógyszer. Majd rátaláltam a paleolit táplálkozásra, el is kezdtem a télen, de valamit nem jól csináltam, s abba hagytam.
Valamiért most jött el az idő, s éppen ma egy hónapja kezdtem bele ismét, de kifejezetten a ketogén diétával. bár a diéta szót nem szeretem, mert ez egy életmódváltás. Rengeteg cikkel olvastam ebben a témában, s kutakodok továbbra is. három hét múlva megyek egy paleo-szemléletű orvoshoz is, s eszem a rengeteg vitamint, amit ajánlanak.
Amit elértem ma reggelre, egy hónap alatt: nem vagyok éhes, nincsenek éhségrohamaim, nem kívánom az édességet, tele vagyok energiával. Nem mellesleg fogytam 11,5 kg-t! has körfogat 10 cm-vel kevesebb. A vérnyomásom is kezd már normál tartományba kerülni, bár a gyógyszert még szedem.
Nekem ennél több bizonyíték nem kell.
Talán már említettem, hogy diabeteses lévén, négy év óta nem láttam orvost. Eddig évente kellett mennem, hogy kiadják az insulinhoz a javaslatot, vittem a vérvételt, szemészeti eredményt. Orvoshoz nem jutottam be, kiadják a javaslatot, s kész. Ezek után nem is vagyok rájuk kíváncsi. Szept. 20-án voltam az idén, a HgA1c 7 volt, azt mondta az asszisztens, hogy ez jó, majd menjek vissza fél év múlva.
Nem vagyunk egyformák, s nem egyformák a lehetőségeink sem. Én nagyon örülök Szendi Gábor munkásságának, s a maga bőrén tapasztalom ennek az életmódnak az áldásos hatásait. Egyébként már szerencsére egyre több orvos ajánlja a betegeinek ezt. Sőt, olvastam már, hogy diabeteses orvos maga is áttért erre, nagyon jó eredményekkel. Figyelem! Ez nem csak a diabeteses embereknek szól, sok minden betegség ennek hatására gyógyult. Érdemes elolvasni a gyógyulás történeteket.
Ezek után természetesen mindenki maga dönt, s akinek van nagyon együttműködő orvosa, az
természetesen beszélje meg vele. Én nem ebbe a kategóriába tartozom, tehát magamnak kellett alternatívát keresni.
Szép napot, kellemes hosszú hétvégét mindenkinek.