LASSAN ITT A DISZNÓ TOROS SZEZON CUKORBETEG MIRE ÜGYELJEN ? MIT EHET BELŐLE?

KérdésekLASSAN ITT A DISZNÓ TOROS SZEZON CUKORBETEG MIRE ÜGYELJEN ? MIT EHET BELŐLE?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év
4 Válasz
Best Answer
jaskó answered 13 év ago

Jön a tél, jön a szobáéban marasztaló hideg, jön a disznótor szezon. Jön a nehéz ételek sora, jó zsíros húsok, a hurka rizzsel, Ezek egyre több kenyeret kívánnak. Ezzel párhuzamosan jön a fázós, egyre mozgásszegényebb életmód. Jön a magas cukor szezonja. Jön a Mikulás, jön a Karácsony, jön a csokoládé éps a sütemény szezon és jön a még magasabb vércukorszint. Igaz csak azoknál, akik nem tartják be a játékszabályokat és elgyengülnek ennyi finomság láttán. Tehát betegtársak, csak óvatosan. Ha többet eszünk, mozogjunk többet. Télen se ragadjunk le a kályha mellett, hanem irány a friss levegő és egy kiadós séta. Ne felejtsétek el: ha valamit megkívántok, ám legyen kóstoljátok meg, de be kell érni néhány falattal, mert ilyenkor a vágyunk már csökken, hiszen ettem belőle. És ne valamire egyétek, hanem valami helyett!!! Számolni és mérlegelni kell!!!

Mária Balázs answered 13 év ago

  Mint mindenkinek  a cukorbetegnek is oda kell figyelni,hogy ne vigye túlzásba az étkezést. Mert a disznótorosban ugye nincs szénhidrát,de kalória van bőven.Meg amikor eszik az inzulint akkor adja (mármint én aki analóg inzulint adok),vagy ha többet eszik akkor szúrjon rá 1-2 egységet.persze ezt sem lehet túlzásba vinni.

Sára Biró answered 13 év ago

Nem szabad elfelejteni a cukorbetegség anyagcsere zavar és a koleszterin, a húgysav szint is általában  magas,főleg a 2-es tip.cukorbetegeknél . Ha az illető érbeteg,mint az ismerősöd akkor fokozottan oda figyelni.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

NÁLUNK LESZ Majd nov közepén . rá éreztél miért kérdeztem.