Lantus Solostar véleményeket szeretnék

KérdésekLantus Solostar véleményeket szeretnék
Milány Tiborné kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Véleményeket és segítséget szeretnék kérni azoktól a kedves inzulinos cukorbetegektől akik a Lantus és Humulin R fajta inzulint használnak!Mindenfajta megjegyzés, vélemény érdekesség érdekel, mivel én most váltottam a Lantus Solostarra és az interneten nem találok semmi használható információt!

13 Válasz
Best Answer
rgyorgy answered 11 év ago

Szervusz, Nálam a reggeli értékek a legstabilabbak. Este Humulin N-t adok be 9-kor, majd eszem általában egy almát, három korpovit keksszel. Reggelire 47 gr házi rozskenyeret eszem. Volt idén olyan hónap, hogy reggeli után ugyanannyi volt a cukrom mint előtte. Most egy hónapja 1-1,5 mmol-al felmegy, de így is 7 alatt marad.Hogy ebéd előtt mennyi legyen a cuker, a tízóraival szabályozom.Délben én is szabadon ehetek, pedig ekkor adom a napi legkevesebb inzulint.Vacsora idejére az uzsonnával szabályozom a vc-t. Vacsoráznom már óvatosabban kell, de nem annyira mint reggel. A reggeli jó cukraimhoz: a televíziót pár éve egyáltalán nem is kapcsolom be.Lefekvés előtti egy órában csakis számomra kellemes dolgokkal foglalkozom. Stress ellen vannak azt jól oldó zenéim, azokat halgatom, és gyakran úgy is alszom el. Azt, hogy mikor mérjek, magam határoztam meg. Evés után félóránként mértem, két alkalommal, és így NEKEM az étkezés utáni két órás mérés ideális. Inzulint nappal Actrapidot használok, csak ennek a módosítását ismerem.

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv az oldalon! A Lantus egy 24 órás hatástartalmú inzulin, a SoloStarral pedig egyszerű adagolni., évek óta használjuk , érdemes a tűt gyakrabban cserélni a cég 3 alkalmat javasol egy tűre,de legalább hetente cseréld,illetve mindig nézd meg,hogy átjárható-e, vagyis van-inzulin csepp a tűn. örülnék egy-egy konkrét kérdésnek.
Írjatok a Lantusról segítsetek :-)!

jaskó answered 11 év ago

A bevezetése óta használom a lantuszt. Az első időben este adtam, de mivel éjszakai hypoim voltak, azért a kezelő orvosom javaslatára áttértünk a reggeli beadásra. Ez a módszer bevált. Nekem tökéletesen megfelel a lantusz és a korai beadás sem jelent akadályt, mert koránkelő vagyok. Jelenleg a bázisadagom 36E, amit esetenként módosítok. Felfelé még soha, de lefelé már többször megtettem. Ez az egyetlen inzulinfajta, melynek az adagmódosítását egyeztetem az orvosommal A Novo Rapidot teljesen rugalmasan kezelem. A fizikai aktivitásomtól függően és főleg a nyári időszakban, amikor eleve többet mozgok, akár 4 egységgel is csökkentettem a Lantusz adagot, de soha sem egy lépcsőben, hanem 2 egységenként. Időt adva a szervezetemnek és a gyakori mérések eredményeit figyelembe véve. Jelenleg a fix adagom napi: 34E.  A hatása ellen semmi kifogásom, esetemben jól működik, de már jártam úgy, hogy a tartalmazó ampulla (ampullák) repedtek voltak és amennyiség töredéke került csak beadásra. A tollba helyezés előtt ezért minden csere alkalmával (a rapidot is) fényforrás felé fordítva ellenőrzöm az a,pullákat, illetve megmagyarázhatatlan eredmények mérése esetén szétszedem a tollat és megnézem, nem repedt e az ampulla.

Milány Tiborné answered 11 év ago

 Köszönöm a segitségeteket! Nekem az a legnagyobb problémám, hogy a reggeli után felmegy a cukrom 10-11-re is, a reggeli 7 körüli után. Utána  ebéd  előtt lemegy 4-6-ig, ebéd után  legjobbak az értékeim, pedig akkor eszem a legtöbbet. Reggel fél 7-kor adom a lantust 40E-get, +humilin R 22E. Délben 8E, 17 órakor 14E. Este megint kicsit magasabbak az értékek 7-8-9. A lantust egy hónapja szurom, előtte a bázis humulin N volt.Azzal   a reggeli cukraim sosem voltak jók. Dél körül enyhe hipóim vannak, amit tudok kezelni.Mi a véleményetek arról, hogy reggeli után emelkedett a cukrom? De ez minden inzulinnál igy volt.

Milány Tiborné answered 11 év ago

 Azt szeretném megtudni, hogy ki mennyi idő után méri a cukrát evés után?!  Én kettő kórházban voltam idáig és az egyikben 1,5 óra múlva, a másikban 2 óra elteltével mérték. 

Nanita answered 11 év ago

Szervusz. Én ha mérek étkezés után, akkor két óra elteltével szoktam, de ezt befolyásolja az is, hogy mit ebédelek, annak mennyi a felszívódási ideje.