Kukacokkal hatékonyan gyógyíthatók a diabéteszes sebek?

KérdésekKukacokkal hatékonyan gyógyíthatók a diabéteszes sebek?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Közismert, hogy cukorbetegeknél a legjelentéktelenebbnek tűnő sérülések és sebek is könnyen elfertőződhetnek, és számos olyan komplikáció alakulhat ki, amely a sebgyógyulást megnehezíti. Amerikai kutatók nemrég hatásosnak tűnő "biológiai fegyvert" találtak a nehezen gyógyuló sebek problémájára: kukacokra bízták az elhalt szövetek eltávolítását..Bár a módszert még csak ezután fogják klinikailag tesztelni, a kutatók már most bíznak abban, hogy a jövőben széles körben elterjed majd ez az olcsó és hatékony sebgyógyítási módszer. Nos erről mi a véleményetek?? kissé bizar…..!!

6 Válasz
Marika answered 13 év ago

Szia Krisztina!!! Ez a megoldása a sebek gyógyulásának inkább gusztustalannak tűnik az én számomra . Én tudok egy nagyon egyszerű megoldást , mivel inzulinos cukorbetegek vagyunk  néhány egység inzulin a sebbe csepegtetve nagyon felgyorsítja a sebek gyógyulását .Naponta két – három alkalommal saját "bőrömön" tapasztaltam meg , hogy milyen gyorsan meggyógyul , hiszen én nap mint nap tudok valamilyen sérülést okozni magamnak ha nem vigyázok nagyon . Nekem ez a módszer bevált és ajánlom azoknak akik még nem hallottak erről .

stewes answered 13 év ago

Méhészeti termékek is jók, s nem a sebészt helyettesítik.

jaskó answered 13 év ago

Amit Krisztina írt, az nem újkeletű felfedezés. Miután az emmberiség történelme tele van zsúfolva háborúkkal, már nagyon régen felfedezték, hogy a régi időkben, de még az I. világháborúban is (mielőtt az antibiotikumot felfedezték volna), hogy azok a katonák, akik súlyosan sebesültek a harctéren maradva esetenként sokkal jobban gyógyultak, mint azok, akiket az akkori sebészek elláttak. A gázgangréna, az üszkösödés, mint a vérmérgezés előszobája ott lebegett minden lőtt és vágott, majd elfertőzött sebbel rendelkező katona előtt. A legyek lepetéztek a sebekben és az abból kikelt kukacok megkezdték(szószerint értendő!!!) áldásos tevékenységüket. A légylárvák csak és kizárólag az elhalt szövetekkel táplálkoztak, táplálékoznak. Nyálkát termelnek, ami feloldja az elhalt szövetet és azt felszívják. Egészséges szövetrészt soha nem bántanak. Ezáltal megtisztítják a sebet és szó szerint fertőtlenítik. A seb maga csúnya felületet hátrahagyva gyógyult, de GYÓGYULT! Ráadásul semmilyen fájdalomérzettel nem párosult és megmentette a sebesülteket a vérmérgezéstől. A Tolnay világlapja című lap 1916. ban megjelent egyik példányában lehet olvasni a légylárvák ilyen irányú, célzatos alkalmazásáról. Ilyen jellegű kísérletekkel már nagyon régen foglalkoztak Magyarországon is. Csak itt a légylárvákat steril táptalajon keltetik és tenyésztik, majd gézcsomagba helyezve tették a sebre és fedő kötéssel látták el. Ezek a lárvák, mint írtam nem a sebet rágják, hanem nyálukkal feloldják a holt szövetet és felszívják azt. A betegek csak egy alig észrevehető, bizsergető érzésről számoltak be. Viszont a gyógyulás gyors volt és igen eredményes.
 Közülünk sokan elképzelni sem tudják, milyen ronda és életveszélyes fekélyek, sebek alakulhatnak ki egy elhanyagolt beteg végtagjain, ahol esetenként már csak a fűrész segít, ha segít. Elsődleges dolog ezeket megelőzni, de ha már meg van a baj és még mindig van egy közbeeső lehetőség az amputáció elkerülésére, akkor nem mindegy, hogy mivel kezelik? A lényeg, hogy eredményes legyen. Ezzel természetesen lehet vitatkozni és gusztustalan dolognak tartani, de aki úgy mint én látott, sőt átélt gázgangrénás sebesülést, az nem válogat a gyógyulását elősegítő eszközökben. Esetemben még elegendő volt egy tisztességes és hozzáértő sebészorvos beavatkozása, aki helyrehozta azt, amit a másik felelőtlen kollégája nagyon csúnyán elrontott. (egy lefűrészelt hüvelykujj)

Marika answered 13 év ago

Könyörgöm !! ez a huszonegyedik század ! Elpocsékolódott a penicillin gyógyító hatása , mert ha kellett ha nem nyomták az antibiotikumokat !! Így lettem én is allergiás a penicillin származékokra , utána nyomták  a szulfonamidokat amire szintén allergiával válaszolt a szervezetem és mégis ,meg kellett csinálni a műtétet, nevezetesen egy mandula műtétet , mert egy szívizom gyulladást okozott !!! Ehhez szükség volt nyolc év szenvedésre 41Cfokos lázakra !!!! Tudom ez más téma , de az ilyen mellényúlásokkal azt értük el ,hogy a baktériumok rezisztensek lettek a gyógyszerekre a betegek meg allergiásak a nagyon kiváló és hatásos gyógyszerekre (PENICILLIN). Akkor én még azt sem tudtam , hogy mi az a diabétesz !!!!!!!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

IGAZÁBOLkozmetikában is használnak valami kis állatkákat amik vizben usznak pl: lerágják a lábrol a börkeményedést vagy ott a pioca amit ugy szintén használnak gyogyászatban. ezt csak ugy méghozzá irtam.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Sziasztok!
Annyit azért még hozzátennék, hogy ezek a kukacok, valóban, ahogy Jaskó írja, légylárvák, mostanra streil körülmények között tenyésztődnek, így az orvosi alkalmazásuk során nem okoznak semmiféle problémát. (Több alkalommal lehetett ilyet látni tudományos csatornákon) Aláírom, valóban nem túl bizalomgerjesztő látvány, de a betegek beszámolója lapján nagyon sokat segített nekik.