Közösségi élet szerepe nyugdíjaskorban.

KérdésekKözösségi élet szerepe nyugdíjaskorban.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Egy kis beszámoló:
Említettem,hogy a Nyugdíjas Klubban tartok előadást a cukorbetegség életmódbeli kezeléséről,illetve a szövődményeiről. Már második alkalommal voltam  és  lenyűgözött a kedvességük, a vidámságuk. Annyira bensőséges hangulat van. Az előadás előtt megköszöntöttek egy 70-ik életévét betöltő hölgyet,egy névnapját ünneplő férfit. Olyan szeretettel vannak és annyi kérdést feltesznek,hogy öröm volt velük lenni.
Na ők nem voltak depressziósak.
Ezt csak azért meséltem el,mert egyre inkább elszigetelődnek az emberek internet ,tévé nézés stb..
Ugye nemrég volt kérdés a tévézés és a depresszió? Hát elgondolkoztató…

3 Válasz
Krisztina Kiss answered 12 év ago

Ez nagyon szép de ugy vettem észre falun ez nehezen müködik itt hamar beguboznak az idösebbek. Sajnos!!!!

Marika answered 12 év ago

Szia Sacikám !!! Látod én nem a nyugdíjas klubba jártam , hanem a CERAGEM-be ahol ugyanez a klubélet van . Itt mindenki lelmondhatja a tapasztalatait a problémáit , és szinte mint egy család úgy működik . A belépő egy mosoly !!  Azután ingyenesen egy kezelés naponta és korlátlan számban . A kezelések előtt torna öt percig kellemes zenére . Az ott levő embereken sincs nyoma sem depressziónak . Közben amíg várunk a befekvésre előadások vannak és a kezedbe adják a mikrofont , hogy mondd el a tapasztalataidat . Ide nem csak idő emberek járnak hanem sok fiatal is . Évente két bált is rendeznek ősszel és egyet a nyár elején , nagyon jó látni ahogyan táncolnak akinek nincs párja választ a klubtagok közül . Ez batyubál ,mindenki visz valamilyen ételt , italt és nagyon jól érezzük magunkat !!!!

kontra istvánné answered 12 év ago

Én falun lakok Felsőtárkányba és itt is szokott elég gyakran nyugdíjas összejövetel ahol mindig vidám a társaság. Van zene tánc és nagyon sok beszélgetés ami oldja a feszültséget. Végül is mindenki jól érzi magát.