Koleszterin tablettát csak este kell bevenni, mert a dobozon reggel van írva de a betegtájékoztatón viszont este van írva?

KérdésekKoleszterin tablettát csak este kell bevenni, mert a dobozon reggel van írva de a betegtájékoztatón viszont este van írva?
Jucus kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Elnézést az elírásért,Jucus:-)

Tri-Ton answered 13 év ago

Helló Jucus !
 Ez az ellentmondás nálam is megtörtént. Rákérdeztem és megkaptam a választ. Reggel, mivel a napközben felvett táplálékból nem engedi felszívódni a zsírokat. Természetesen ez az enyémre igaz, de lehet, hogy nem egyformát szedünk és nálad este kell szedni. Tudom, hogy ezzel a válasszal így nem érsz semmit, de azt szeretném érzékeltetni, hogy csak olyantól fogadj el választ aki konkrétan ismeri az adott gyógyszert. Nehogy éppen semleges, vagy ellenkező hatást érj el vele, csupán csak azért, mert nem mindegy a reggel ill. este. Legjobb a kezelőorvos véleménye, de hívd fel az Ő figyelmét is az ellentmondásra ! Sok sikert !

Sára Biró answered 13 év ago

Szia Julcsi  köszöntlek a kevan!:-)

Attól függ ,hogy milyen  koleszterin csökkentő gyógyszert írt fel az orvos  a fibratot,ezetimibet reggel kell venni, a statinokat este ,mert így fejtik ki a legjobban hatásúkat.Ha a betegtájékoztatóban este van írva, akkor este kell bevenni,  gondolom statin  lehet  ( pl.Atorva, Atorvox, Rosuvastatin,Torvalipin stb…)  este vedd be!
 A Tóninak abban igaza van,hogy az ő gyógyszerét reggel kell bevenni,de ő ezetimibet szed az a kivülről bevitt koleszterint gátolja!