Kit ver át valójában az a cukorbeteg, aki hamis adatokat ír be a naplójába?

KérdésekKit ver át valójában az a cukorbeteg, aki hamis adatokat ír be a naplójába?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Gyakran találkoztam olyan betegtársammal, akik igazából nem mérnek, vagy nem a valós magas értékeiket írták be a naplóba. A HBa1C sok mindent megmutat! Mi lehet ezzel a céljuk. Becsapják önmagukat, az orvosukat és teljesen tévútra vihetik a kezelést. A végén pedig magukra maradnak a bajban.

14 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 11 év ago

Azt gondolom, hogy ez tipikus esete annak, amikor nem vagyunk hajlandóak szembenézni az adott problémával, inkább "struccpolitikát" folytatunk. Csak az a baj, hogy ezek a betegek elfelejtik, hogy milyen könnyen "lebukhatnak" (ld.: HbA1c).
Ilyen esetben lenne fontos megnézni a lelki hátteret, amire sajnos sok alkalommal nincs idő: vajon miért nem meri vállalni a rosszabb eredményeket: esetleg nem tartja be a diétát, vagy diéta mellett is magasabbak az értékei, meg akar felelni az orvos elvárásainak, stb. Sok probléma rejtőzhet a háttérben, amivel szakembernek kellene foglalkozni (jelentem, hazabeszélek 🙂 ), de sajnos nincs rá sem idő sem keret.

Sára Biró answered 10 év ago

 Egy része lusta és azért nem ír, amikor gyöngybetűkkel egyenletesen vannak beírva az értékek akkor egyből látszik,hogy kamu.
Miért fontos a vérc. mérés? Azért,hogy lehessen tudni melyik gyógyszerből, vagy inzulinból kell emelni vagy csökkenteni! 

Sára Biró answered 10 év ago

 Tudjátok mi az én" heppem "? a vércukornapló 🙂 Hihetetlen sokan azt gondolják csak azért kell behozni a vércukornaplót, hogy az a heppünk.
És milyen sokan nem hozzák, el sem hiszitek. Ennél még akkor vagyok mérgesebb,ha napokon keresztül mondjuk valakinek,hogy hozza be a vércukormérőjét,mert nem stimmel valami a napló adatok mást mutatnak,mint a HbA1c! Nálunk az ajtóra ki van írva,hogy mit kell hozni a szakrendelésre. Kérlek olvassátok el!!!!!!

Christine answered 10 év ago

Sose értettem az ilyen embereket. HbA1c mérésnél úgyis lebuknak, akkor meg mi értelme van? Mindenki hibázik, én is, más is. Nem vagyunk gépek, még a nem cukorbeteg embereknek is lehetnek magasabb értékeik.

Sára Biró answered 10 év ago

 Így van Christine,de hidd el szinte minden rendelésen van ilyen 🙁