Kinek fedezték fel a cukorbetegségét szűrővizsgálaton?

KérdésekKinek fedezték fel a cukorbetegségét szűrővizsgálaton?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év
8 Válasz
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Nekem egy nemrég készült vérvétel alkalmával fedezték fel!!

etelka1964 answered 13 év ago

 Sajnos nagyon kevés ember megy szűrővizsgálatra és amikor már orvoshoz fordul már különböző panaszai vannak,elhízás,magas vérnyomás, magas vérzsírérték stb! Pedig az idejében felfedezett cukorbetegség kezelhető lenne,nem beszélve ha kialakulnak a szövődmények mennyi pénzbe kerül a különböző gyógyszer és kórházi kezelés!

Sára Biró answered 13 év ago

 Van köztetek olyan cukorbeteg akinek szűrővizsgálaton fedezték fel a cukorbetegséget?

Ilona50 answered 13 év ago

 Sajnos nem szűrővizsgálaton,hanem amikor magas vérnyomás miatt már egy ideje kezeltek és elküldtek laborba,mert nagyon száradt a szájam!

Tri-Ton answered 13 év ago

Kedves Sárika !  Ugyan mi egy-két hete személyesen is ismerjük egymást és szóban már megadtam Önnek erre a kérdésre a választ, de leírom, hogy mindenki láthassa, ( megj,: mivel személyesen is találkozunk az illendőség miatt magázódva írok, de remélem tegeződő választ kapok és egyszerűbb lesz a kommunikáció )   Történetem : Pár héttel ezelőtt feleségem lebetegedett és labor beutalót is kapott. Legnagyobb bosszúságomra elárulta, hogy ,,holnap itthon leszek és beviszem,, Háziorvosom ezen felbuzdulva részemre is írt egy labor vizsgálati lapot. Reakcióm a következő volt. – Nekem semmi bajom, erős és egészséges vagyok, minek nekem vizsgálat. Ennek ellenére elmentem laborba. Eredmény: cukor és koleszterin dupla, a triglicerig hússzorosa a megengedett maximumnak. Ugyan papírom lett róla, hogy beteg vagyok, de nem tartom magam betegnek. Ennek ellenére a gyógyszeres kezelés és az egyéni hozzáállásom eredménye képpen 1 hét alatt ( cokor és koleszterin rendben, triglicerid ,,csak,, kétszeres) szintre jutottam. Továbbra is azt vallom, hogy nem vagyok beteg, de van némi problémám a cukrommal, ezért gyógyszert is kell szednem és főleg tudatosan kell élnem. Aki beteg azon látni is lehet, viszont ha valakinek a cukrával van probléma, nem kell ,hogy látszódjon rajta. Ha pedig nem látszik akkor nem is kell, hogy beteg legyen, csak van némi problémája amit kezelni kell. Én így állok hozzá és hiszem, hogy sokat jelent az életminőségben az, hogy ezt a problémát ki és hogyan éli meg. Kérdésre a válaszom: Utólag örülök, hogy még panaszok nélkül így derült ki a gondom ( tudatosan nem írok betegséget ) és tudom kezelni a problémát. Mindenkinek javaslom, ( a hozzám hasonló ,, nagyszájúaknak,, is ) hogy időnként menjenek el vizsgálatra és nézzék meg mi van az eredményen. Akkor legalább a tények tudatában lehet dönteni ( mostantól kezelés, vagy később betegség ) ! Én szerencsére eddig megúsztam ( szemészet. UH, RTG rendben ) ma már figyelek magamra .

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Tri-Ton! Nagyon örülök a részletes beszámolódnak és teljes mértékben egyetértek,hogy" nem vagy beteg" !  Nagyon fontos a hozzáállás,az érdeklődés! Ilyen történetekre várnék,de egyik kezemen meg tudom számolni kinek fedezték fel szűrővizsgálaton a cukor anyagcsere zavarát! Gondoltam ezen az oldalon többen megfordulnak és jobb lesz az arány ! De bizakodó vagyok! Remélem hogy egyre több ember fog elmenni különböző szűrővizsgálatra! Ennek az oldalnak is az a célja,hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegségre és a szövődményekre ! Nem kell megvárni,hogy a tünetek vezessenek az orvoshoz,mert akkor már baj van! Nem ritka,hogy a szemész fedezi fel a cukorbetegséget,amikor már szemfenék károsodás van,vagy netán a sebész egy lassan gyógyuló seb kapcsán,vagy az urológus elhúzódó húgyúti fertőzés kapcsán,vagy szívinfarktussal kerül a beteg kórházba,de sorolhatnám …! De,ha netán kialakult a szövődmény,akkor is van remény,csak komolyan kell venni és nem feladni! Engem örömmel tölt,hogy az oldalon nagyon sok beteg van,akit személyesen is ismerek, és jó eredményeket értünk el! 
Ezért is buzdítok mindenkit,hogy figyeljen a környezetére és hívja fel a figyelmet a megelőzésre!

Tri-Ton answered 13 év ago

Helló Sárika !  Köszönöm az elismerő és gyors válaszodat. Saját pélámon okulva atyai szigorral megoldottuk a családom ellenőrzését és hála Istennek rajtam kívül senkinek sincs ilyen problémája. Sok ismerősöm az eredményeimet látva határozta el, hogy sürgősen indul szűrésre. Hisz, ha nekem, kinek ,,nem árt se fagy , se szél,, ilyen eredményem lett, akkor milyen lesz nekik ? Lassan oda jutok, hogy nem csak azért kell örülnöm, hogy nálam kiderült a probléma, hanem annak is amekkora az a létszám aki példaként követ és indul a saját egészsége érdekében vizsgálatokra. Remélem egyedül maradok a pozitív eredményemmel, de ha mégsem, akkor számítunk a véleményedre. Én ebből nem csinálok titkot, ( bár dicsekedni sem lehet vele ) főleg azért, hogy az ismerőseim lássák a következőt : – Ha én így jártam akkor bárkivel előfordulhat és ha gond van, az derüljön ki időben. A gondból pedig ne legyen probléma, a problémából pedig ne legyen betegség !

Sára Biró answered 13 év ago

 Gratulálok az aktivitáshoz! Nekem is az a célom,hogy minél több emberhez eljusson az üzenet! De,ha Ti mesélitek el sokkal hitelesebb!