Kimerültek vagyunk,vagy csak fáradtak?

KérdésekKimerültek vagyunk,vagy csak fáradtak?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Ma olvastam egy életmód oldalon,hogy napjainkban az emberek többsége állandóan fáradtnak, stresszesnek és kimerültnek érzi magát. Az egyszerű fáradság azonban nem azonos a krónikus kimerültséggel.Nagyon sokan már fiatal kortól nyugtatókon élnek, illetve egyéb serkentőszerekkel próbálják csökkenteni a fáradtságot, a stresszet. A kimerültség egyik oka lehet az úgynevezett adrenalin kimerültség.Tudjuk, hogy az adrenalin egy  olyan hormon és egyben ingerület átvivő anyag, amit a szervezet energiaelosztás szabályozására használ, izgalom, illetve veszély esetén termelése fokozódik, emeli a vércukorszintet ezáltal lehetővé teszi a nagyobb energiatermelést.
Javasolt szükség esetén ajánlott C-vitamin, B-vitamin komplex, magnézium és kalciumkiegészítőt szedni, naponta legalább három-négy alkalommal nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, táplálkozzunk változatosan naponta öt alkalommal, kevesebbet, kerüljük a gyorsétteremi menüket, végezzünk naponta  legalább 30  perces rendszeres mozgást, ami vidámmá és felszabadulttá tesz!
Ha a fáradtságérzés emellett nem csökken akkor érdemes orvoshoz fordulni!

Miklós Mária answered 13 év ago

Szia Sárika!
Köszönöm…nagyon jó, hogy ezt leírtad, mert valóban én nagyon fáradt vagyok elég sokszor. Igen..gyanakodtam én is arra, hogy a régóta szedett nyugtatók miatt is lehet. Most választ kaptam.
Nagyon kedvelem a kevát:-)
További sok sikert, erőt az alkotóknak és az életben tartóknak!!

simon946 answered 13 év ago

   Köszönöm Sárika.
 Sok hasznos dolgot írtál le.