Kiknek lézerezték már a szemét?!

KérdésekKiknek lézerezték már a szemét?!
Milány Tiborné kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Nekem cukorbetegségem és magas vérnyomásom miatt már kétszer lézerezték a szemem!Véleményeket tapasztalatokat szeretnék kérni tőletek?! Javult-e  látásotok ezáltal! Én nagy javulást sajnos nem vettem észre!

6 Válasz
Best Answer
rgyorgy answered 11 év ago

Szia, nekem már lézerezték. Javulás nem várható tőle, csak lassítani lehet vele a szemfenék ödémásodását.jaskó ennek a témának a nagy szakértője.

Sára Biró answered 11 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1501/

jaskó answered 11 év ago

Nézd meg és olvasd át a Sárika által beiírt linket! Sok érdekességet találsz benne. A Lényeg: nem szabad tiltakozni ellene, mert egyértelműen segít. még akkor is, ha kellemetlen. Nem jelent végleges megoldást, de segít. Nekem már több, mint 10 éve nem kellett lézerezni!!!, mert stagnál az állapotom. Pedig hidd el nagyon megkínlódtam az eredményért. A lézer kezelés azonban önmagában nem ér semmit, ha a beteg nem tesz meg mindent önmaga érdekében. Diéta, a szélsőséges cukorértékek kiküszöbölése, az utasítások betartása, önmegfigyelés, tapasztaltok gyűjtése, gyógynövények kiegészítő fogyasztása, egyenletes és folyamatos fizikai mozgás, jó kapcsolat kialakítása az orvossal és még sorolhatnám a végtelenségig a feltételeket. Betartásuk nem ördöngősség és nem teljesíthetetlen. Nekem sikerült, tehát másnak is sikerülhet. Nem akarom ismételni magam, ezért ajánlom a Sárika linjét a figyelmedbe! Sok szerencsét és kitartást és semmi elkeseredést!!!!!!

Milány Tiborné answered 11 év ago

 Üdv Jaskó!Köszönöm a reszletes válaszod! Nagyon kezdő vagyok ezen az oldalon. Tényleg nagyon jártas vagy a lézereléssel kapcsolatban. Nekem egy elég lelkiismeretes szemész doktornőm van, akihez évek óta járok, figyelemmel kísér.   Tavaly októberben lézerezte a bal szemem, tavasszal a jobbat. Az utóbbinál érfestest csinált, majd lézerezett. CSak utána mondta, Hogy akettő nem jó egyszerre. Az igaz, hogy én kertem, ha már ott vagyok nem lehetne e megcsinálni, de ha előre mondja lehet hogy nem kérem igy. Most ősszel ujra voltam nála, és felvetette a jobb szemem ujra lézerelését. Neked erről mi a véleményed?A Doxileket szedem évek óta a szememre. Az éles látasom  van veszélyben. Most kaptam két hónap haladékot.       

jaskó answered 11 év ago

Ha régen ismered a kezelőorvosod lés meg is bízol a szaktudásában és ő újabb kezelést ajánlott, akkor feltétlenüöl egyezz bele. Nekem 24 alkalommal lézerezték a szemem. Túléltem és egyértelműen hasznos volt. Lesütik a bevérzésre hajlamos érgomolyagokat. Ezek esetenként újratermelődhetnek és  lézerkezelés nélkül újabb vérzések következhetnek be. Nem mondom, kell egy kis szerencse is ahhoz, ahogyan az én sorsom alakult, de a mai napig azt mondom, hogy nekem megérte elfogadnom a kezelést és megfogadnom a tanácsokat. Mindenesetre az orvosi tudás kevés, ha Te nem vállalsz részt a kezelésben. Rendbe kell tartanod a cukorszinted. Elsősorban a hypókat kell elkerülni, mert tapasztalatom szerint az sokkal veszélyesebb, mint a magas, de egyenletes szint. Törekedj egy jó átlag elérésére.! Ha bírod, egyél fokhagymát, vagy a belőle készült kiegészítőket és C vitamint (500mg rágótabletta) . A telihold előtt alatt és után , amikor vérzékenyebb az ember, igyál pásztortáska fű teát. Persze mindent először ki kell próbálni, hogy nincs e káros reakció. Vezesd a diabetesz naplót és minden zavaró eseményt jegyezz fel, hogy azok ismétlődése esetén el tudd kerülni a bajt. A saját szemfenék önellenőrzéséhez alkalmazd a következő eljárást: (a linkben már írtam)  egy fehér papírlapot tegyél a szemed elé és azon keresztül váltottan nyitott szemmel nézz erősebb fényforrásba. Meglátod a szemfenéki elváltozásokat. Ha a megszokottól eltérőt tapasztalsz, fordulj orvoshoz! Nekem visszaigazoltan 470 üvegtesti bevérzésem volt és mégis látok. Ebben nagy szerepe volt a lézernek!!! Még egy tanács, ami nagyon fontos. Ha bevérzik a szemed, NE PÁNIKOLJ!!!!!!! Ilyenkor a beteg, nem ugrál, nem kapkod, nem idegeskedik, hanem fotelben ül és hívja az orvost! Ez nem a vég, csak az előszobája. Onnann még van visszaút. Minél előbb elvégzik a kezelést, annál nagyobb az esély a bevérzések elkerülésére! Sok sikert, kitartást és szerencsét kívánok!!!

Milány Tiborné answered 11 év ago

   Szia jaskó! Kipróbáltam a papirlapot, a bal szememet jobban érzékeltem, kettő bevérzésre tippelek, a jobban nem volt annyira kivehető akép, nem tudom ez mennyire vészes igy.Hát én már évek óta annyi  mindent kipróbáltam, hogy helyre hozzam a cukor problémámat, csak sajnos nem volt jól beállitva. Három éve lesz ,hogy inzulinos vagyok, tiz évig voltam gyógyszeres és ez idő alatt a körzeti orvosom nem küldött sehová egy diabétesz gondozóba sem. Itt lett szerintem elrontva. Egy éve találtam Miskolcon egy jó orvost, aki  legalább egy kicsit foglalkozik velem, de az is eléggé leterhelt. Próbálok  együtt működni az orvosaimmal, diétázok, szedem agyógyszereimet is. Tavaly ilyenkor kipróbáltam a fokhagyma kúrát , három hónapig ittam azt is.Jelenleg lazacolajat iszok az érszükületemre, az is van sajnos, még sorolhatnám tóvább az ehhez hasonló próbálkozásaimat, amivel a családom agyára megyek néha.Most ez a lantusz ugy tűnik elég jól bevált, a humulin R-t még nem merte az orvosom lecserélni, rövid ideig voltam bent a kórházban.Az érszűkületről esetleg van tapasztalatod? Köszi előre is a segitséget!!