Kigyógyulhatok még a cukorbetegségből?

KérdésekKigyógyulhatok még a cukorbetegségből?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

Cukorbeteg vagyok, de nem súlyos , 2 éve mértek magasabb vércukrot, most  6-7 közötti vércukraim vannak, alkalmanként, ha olyant eszem pl. süteményféle  karácsonykor , csak akkor megy fel 9-10-re. Lefogytam, minden nap mozgok. Ha tovább sikerül fogyni akkor meggyógyulhatok belőle?

4 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

A cukorbetegség nem visszafordítható! Megfelelő életmódkezeléssel diétával,mozgással esetleg gyógyszer nélkül is egyensúlyban tartható. De attól még cukorbeteg marad.  Ha  egy gyulladásos folyamat,fertőzés,lázas állapot lépne fel ,vagy ha visszahíznál akkor  ismét megemelkedne a vércukor.
Érdemes lenne azért labor vizsgálatra elmenni és fontos a szövődmények szűrése is szemészeti vizsgálat , EKG.
A lefogyott cukorbeteg is cukorbeteg marad!

jaskó answered 11 év ago

Abból  tudatból, illetve hiú ábrándból kell, illetve lehet kigyógyulni, hogy a cukorbetegség elmúlik valamikor. Én két biztos módszert tudok erre. Az öregeim emlegették. Igaz ez a módszer minden betegségre jó, szóval univerzális megoldás. sajnos nekik bejött. Az egyik kb másfél méter magas agyagpakolás, a másik hőkezelés, legalább 1500 fokon.  Bocsánat, ha kissé morbid voltam. Sajnos még nem találták fel azt a módszert, ami megoldaná a gondjainkat. Tanulással, tapasztalással, a kezelések helyes megválasztásával és alkalmazásával jól szinten lehet tartani a diabeteszt, de végleges megoldásról egylőre nem tudok. Enyhíteni, szövődményekezt késleltetni, akár meállítani is lehetsége. Átmeneti tünetmentesség is elképzelhető, de alkalmazhat az ember gyermeke bármilyen csodaszert, bármilyen diétát, végezhet jógagyakorlatokat, sanyargathatja magát mindenféle módszerrel, de annál hűségesebb és elválaszthatatlanabb társat, mint a diabetesz még nem talált senki. Szeretni, útálni, gyűlölni lehet, de elválni tőle, na azt már nem. Nem ereszt!
A lényeg az ELFOGADÁS és az önképzés!!!!!

Judit Kraseczki answered 11 év ago

Ha jól látom törölte magát a kérdező???? Kár volt, sokat tanulhattál volna az itteni Barátoktól.
Ha mégis itt vagy még velünk, kérlek fogadj meg egy jó tanácsot…..
Olyan, hogy NEM SÚLYOS CUKORBETEG ….. NINCS !!!
Van felelősségteljes, és van felelőtlen, de nem súlyos, nincs….. attól, hogy "még" csak tablettát kell szednie, vagy csak szigorú diétára utalták….. ugyanúgy lebeg a feje felett a szövődmény lehetősége, sajnos még akkor is, ha tisztességesen betartja a Diabetológusok javaslatait.
Bízom benne, hogy itt maradsz velünk és vigyázol magadra!

Sára Biró answered 11 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1678/