Ki vezeti naptárban, hogy meddig tart a szakorvosi javaslat,mikor kell laborba, szemészetre menni?

KérdésekKi vezeti naptárban, hogy meddig tart a szakorvosi javaslat,mikor kell laborba, szemészetre menni?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év
6 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Nem vezetem, mert két helyen is figyelemmel kísérik a felírhatóság időpontját. A gondozóban mindig a javaslat lejárta előtti időszakra kapom az egyik időpontot, a recept írásnál pedig a háziorvos asszisztense figyelmeztet, ha közeleg az időpont.

Pityu answered 11 év ago

Nem kell vezetnem fejből tudom a forduló időpontjait. Ha valamit pontosan tudni szeretnék akkor, csak megnyitom a gépemen a "Leletek"  mappát. A háziorvosom minden második receptíráskor adja a beutalót és kiszámoljuk az időpontot is.

Marika answered 11 év ago

Igen , én mindig beírom a naptárba amikor hazamegyek , hogy mikor hová kell menni és a kontrollvizsgálatokat is . Van egy mottóm: akinek nincs esze legyen notesze………

Szabó Judit answered 11 év ago

A diabetológiáról hazaérve én is beírom a naptárba, kb. mikor lesz esedékes a következő féléves szakorvosi vizsgálat. Aztán kb. 1 héttel korábbanra kérek laborba időpontot, és mikor az megvan, rá kb. 1 hétre kérek időpontot a szakorvoshoz, mivel a HbA1c egy hét alatt készül el. Jól ki kell számolni, hiszen 3 havonta lehet ez a laborvizsgálat, az orvosi vizsgálathoz pedig 2 eredményt kell vinni. Illetve a szakorvoshoz is jó előre be kell jelentkezni (bár a javaslatot bejelentkezés nélkül is megírják), de ha már ott vagyok, akkor már meg is beszéljük, mit és hogyan tovább, nem csak javaslat és már kész is.

Sára Biró answered 11 év ago

 Szia Judit! Nagyon tetszik az a mondta,hogy"nem csak javaslat és már kész is"! Sajnos sok beteg azt szeretné,ha mielőbb túljut az egészen "csak javaslatért jött"!!:-(((

Tri-Ton answered 11 év ago

Én viszont a telefonom naptárját használom mindenre. A jogosítvány, a szig., a forgalmi, az orvosi ügyek stb. Ennek ellenére úgy jártam, hogy feleségem egyik gyógyszeremet nem tudta felíratni a háziorvosnál, mert lejárt a szakorvosi javaslat határideje. 1 évre állítottam és csak 1/2 év volt. Szerencsémre volt aki tudott segíteni, így nem kellett tízszeres áron megvennem a gyógyszert. Most megnéztem az új javaslatot, ez biztosan 1 év és be is állítottam. Akkor leszek bajba, ha valami történik a telefonommal, mert naptárban, noteszben semmi. De hát nem lehet folyamatos aggódásban élni, majd akkor is ráérünk, ha eljön az ideje. Öreg barátom szerint :  AMIG NEM ÉRÜNK A VÍZHEZ NEM SZABAD ÚSZNI, MERT CSAK ÖSSZEVERJÜK MAGUNKAT !!! ( megfontolandó és betartandó )