Ki vezeti naptárban, hogy meddig tart a szakorvosi javaslat,mikor kell laborba, szemészetre menni?

KérdésekKi vezeti naptárban, hogy meddig tart a szakorvosi javaslat,mikor kell laborba, szemészetre menni?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 9 év
6 Válasz
jaskó answered 9 év ago

Nem vezetem, mert két helyen is figyelemmel kísérik a felírhatóság időpontját. A gondozóban mindig a javaslat lejárta előtti időszakra kapom az egyik időpontot, a recept írásnál pedig a háziorvos asszisztense figyelmeztet, ha közeleg az időpont.

Pityu answered 9 év ago

Nem kell vezetnem fejből tudom a forduló időpontjait. Ha valamit pontosan tudni szeretnék akkor, csak megnyitom a gépemen a "Leletek"  mappát. A háziorvosom minden második receptíráskor adja a beutalót és kiszámoljuk az időpontot is.

Marika answered 9 év ago

Igen , én mindig beírom a naptárba amikor hazamegyek , hogy mikor hová kell menni és a kontrollvizsgálatokat is . Van egy mottóm: akinek nincs esze legyen notesze………

Szabó Judit answered 9 év ago

A diabetológiáról hazaérve én is beírom a naptárba, kb. mikor lesz esedékes a következő féléves szakorvosi vizsgálat. Aztán kb. 1 héttel korábbanra kérek laborba időpontot, és mikor az megvan, rá kb. 1 hétre kérek időpontot a szakorvoshoz, mivel a HbA1c egy hét alatt készül el. Jól ki kell számolni, hiszen 3 havonta lehet ez a laborvizsgálat, az orvosi vizsgálathoz pedig 2 eredményt kell vinni. Illetve a szakorvoshoz is jó előre be kell jelentkezni (bár a javaslatot bejelentkezés nélkül is megírják), de ha már ott vagyok, akkor már meg is beszéljük, mit és hogyan tovább, nem csak javaslat és már kész is.

Sára Biró answered 9 év ago

 Szia Judit! Nagyon tetszik az a mondta,hogy"nem csak javaslat és már kész is"! Sajnos sok beteg azt szeretné,ha mielőbb túljut az egészen "csak javaslatért jött"!!:-(((

Tri-Ton answered 9 év ago

Én viszont a telefonom naptárját használom mindenre. A jogosítvány, a szig., a forgalmi, az orvosi ügyek stb. Ennek ellenére úgy jártam, hogy feleségem egyik gyógyszeremet nem tudta felíratni a háziorvosnál, mert lejárt a szakorvosi javaslat határideje. 1 évre állítottam és csak 1/2 év volt. Szerencsémre volt aki tudott segíteni, így nem kellett tízszeres áron megvennem a gyógyszert. Most megnéztem az új javaslatot, ez biztosan 1 év és be is állítottam. Akkor leszek bajba, ha valami történik a telefonommal, mert naptárban, noteszben semmi. De hát nem lehet folyamatos aggódásban élni, majd akkor is ráérünk, ha eljön az ideje. Öreg barátom szerint :  AMIG NEM ÉRÜNK A VÍZHEZ NEM SZABAD ÚSZNI, MERT CSAK ÖSSZEVERJÜK MAGUNKAT !!! ( megfontolandó és betartandó )