Ki, mit, mennyit, mikor szokott reggelizni?

KérdésekKi, mit, mennyit, mikor szokott reggelizni?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év
8 Válasz
Marika answered 11 év ago

Reggel hét óra körül vércukor mérés , utána inzulin beadás . Amíg elkészítem a reggelimet az durván öt perc egy kis kávé tejjel és egy vékony szelet bajor , vagy reform kenyér egy szeletke szalámival vagy sajtkrémmel és közben bekapom a három szem tablettámat. Másfél – két óra múlva kontroll mérés és ebédig semmi , csak víz de az nagyon sok .

Nanita answered 11 év ago

Én is reggel 7-kor mérek és adom a reggeli  inzulinokat és kb olyan negyed 8 körül reggelizem, kávé ( egy kis mokkáskanál complettával), egy 40 g szelet kenyér, vaj, szalámi, zöldség, 2 dl tea.

Sára Biró answered 11 év ago

Ha rendszeresen kihagyjuk a napi első étkezést, 20%-kal növeljük a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. 
A reggeli a legfontosabb étkezés- nem véletlenül járta ez a mondás már nagyanyáink idejében is! Igaz olyan mondás is volt,hogy reggel egyél annyit mint a király… Na ez nem állja ma már meg a helyét, de fontos,hogy reggel valami lassan felszívódó CH-t , folyadékot elfogyasszunk!
Többiek mit esztek ? Marika mennyi tej megy a kávéba , nem emeli meg a vércukrot ?  Nanita nálad a Completa ?

rgyorgy answered 11 év ago

Mi általában nyolc óra előtt szoktunk reggelizni. A reggeli cukraim mindig jók. 47-48 gr kenyeret eszem kevés hozzávalóval, utána 2-3 dkg kemény sajtot. Kávét édesítővel, és nagyon kicsi tejjel iszom.Sajnos régen nem tudtam mennyire fontos a reggeli, ezért mindig kihagytam. A következményét most "élvezem".

Nanita answered 11 év ago

Szia Sára.

Én a complettából a light változatot használom, és csak egy kis csapott kávés kanállal teszek a kávéba. Ez nem szokta felemelni, nekem hála reggel egyébként is mindig a jók az értékeim. Amúgy meg a complettán kívül mi itthon egyáltalán nem fogyasztunk semmilyen tejterméket.

Pityu answered 11 év ago

Végig gondolva a dolgot, gyerekkorom óta mindig reggeliztem és ma is reggelizem, ezt el nem mulasztom semmi képp. Inkább kelek korábban, ha reggelre program van, de a reggelinek meg kell lennie. Miből áll a reggeli? 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, hozzá legtöbbször tojás (főtt, sült, rántott, tükör) vagy felvágott, és a szezontól függően zöldségek (retetk, paprika, pradicsom, petrezselyem zöldje, ezek most a kedvencek.) Ezt követi a kávé, általában két kis adag, hogy mennél tovább tartson. (A kávét soha nem cukroztam, csak keserűn) Ezt követi a reggeli befejezéseként a víz a gyógyszerekkel.

Árvai István answered 11 év ago

Vannak dolgok, amikről mondják, árt. De nem azonnal jelentkezik. Ha az ember lemerül a vízbe, rögtön érzi, levegő itt nem, sok van. Cigi, rák. Ah, egy kartonnal elszívok, semmi bajom. Nagyapám pipázott, mégis 102 éves korában halt meg, akkor is a vonat ütötte el. Stb.
Én is így voltam a reggelivel, meg a zsíros kenyérrel. Majd ha öreg leszek, ráérek pánikolni amiatt, hogy nem ettem rendesen. És most itt vagyok az öregkor kapujában.

Sára Biró answered 11 év ago

 István "az öregkor kapujában" 🙂 mi a reggeli akkor?