Ki, milyen fogyókúrás módszert próbált? Eredményes volt?

KérdésekKi, milyen fogyókúrás módszert próbált? Eredményes volt?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év
34 Válasz
katalin answered 12 év ago

Én eggyet probáltam sikeres volt évekig csak ujra szültem és hiztam.Ez pedig a caloria számolás és torna szerintem ennél jobb nincs.De ha tudtok jot én is szivesen veszem mert fogynom kellene.

Julcsi answered 12 év ago

Igaz a mondás amit nem eszel meg attól nem hízol! Nagyon szigorú diétával lehet fogyni, nekem is így sikerült!Mióta nem dolgozom egyre nehezebb tartani a súlyomat, pedig nem kéne, hogy hízzak!

Sára Biró answered 12 év ago

 Julcsi nem bizony,mert a továbbképzésen (természetesen név,lakhely nélkül) a te sikertörténetedet meséltem el. Amúgy Kati és Julcsi mind ügyesek vagytok,megérdemlitek a dicséretet.
Julcsi nehogy elromoljon a hgbAlC-d, a Katiét tudom,hogy jó.

Julcsi answered 12 év ago

Köszi Sárika! Csak úgy belül büszke vagyok kicsit magamra, mert a Wellner főorvos úr is velem példázódik mindenkinek,a múlt héten árulta el.Most sem igazán jó a hgbA1C-m 8.5 lett. De a reggeli vércukromnak örültem, mivel reggelit muszáj volt ennem, mert későn tudtunk elmenni, az 5,7 volt.Freeamilbe meg irtam már neked az eredményemet!

Sára Biró answered 12 év ago

 Akkor Julcsi" diéta" és sok mérés és korrigálás,mert akinek ki van adva a javaslata azt nem vonják vissza. Viszont 3 hó múlva feltétlen menjél laborba,hogy valahogy menjen 8 alá!

Sára Biró answered 12 év ago

Ma hallottam a Dukán diétáról, melynek  lényege a magas fehérje és  alacsony szénhidráttartalmú étrend,ami gyors, hosszú távú fogyást eredményez. Na hát ez egyáltalán nem javasolt a cukorbetegeknek.

Erzsok answered 12 év ago

 Ami létezik mindegyiket kiprobáltam.Elég sokba került nem vezetett eredményre.Most csak a fogam akartam fájdalommentesen megcsináltatni,de ugy hogy nelegyen kivehetös.60 éves vagyok amikor fiatal voltam és fájt a fogam rögtön a kihuzás mellett döntöttem mondván többet nem fog fájni.Hát ezek a fogak most nem fájnak,de nagyon hiányoznak.A célom eléréséhez inplantátumokat kellett beültetni amire feragasszák a hidat.Felsö sorba 6 db-ot sikerült eredményesen és fájdalommentesen berakni.4 hét alatt kész az egész.Igaz nem tb-re de megérte ez most már örökre nem fog fájni és szép fogsorom van.Na ez idö alatt jöttem rá,hogyha tökéletesen megrágom az ételt más a felszivodás.Méregetek és nagyon betartom a cukorhoz szükséges diétát.1 hónap alatt a bébi papitól 8 kilot sikerült leadnom.Egy kicsit könnyebb a mozgás és az izületi szövödményt is csökkentettem,talán a szivemnek is jót tett.Lehet hogy igy folytatom sikerül még valamennyitöl megszabadulnom.Sajnos a cukrom azért megmarad örökre!!!Már elfogadtam és megtanultam vele élni.Sokszor megfeledkezek,hogy beteg vagyok mert nem érzek semmit.Férjem figyelmeztet idö van!

kontra istvánné answered 12 év ago

Sziasztok én úgy kezdtem a diétát, hogy zöldség és patiszon  padlizsán dísztolva de nem jött be mert úgy leesett a cukrom 1,8ra. ugyan így vagyok bármilyen főzelékkel. Nekem ezek a kaják nem jönnek be. A fogyásról lekel mondanom mert mozogni meg nem tudok annyit mint kellene.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Erzsok! Egy nagyon fontos dologra hívtad fel a figyelmet,sokan nem is gondolják hogy egy rosz fog,vagy foghiány milyen következményekkel járhat. Ha valaki nem tudja megrágni az ételt sokkal jobban hízik,fontos erre is figyelni.
Icuka jó a padlizsán,cukkini stb,de el kell fogyasztani a megfelelő mennyiségű CH-t, ha nem akkor valóban leesik a vércukor .

Gyöngyi answered 12 év ago

Sziasztok!

Én nem próbáltam egyik fajta "csoda diétát" sem. Amikor még fiatalabb és egészséges voltam, csupán vacsorára nem ettem CH-t, így is sikerült fogynom. Soha nem bírtam az éhséget, megfájdult a fejem stb. ezért az éhezéses módszert szerencsére soha sem kíséreltem megvalósítani. Amikor kiderült a cukorbetegségem, és még csak diétáznom kellett, csupán a diétára való áttérés és a mozgás (rendszeres) heti 3*30 perc heti 1 kg fogyást eredményezett. Ma már sajnos nem ilyen könnyű. Egyrészt az inzulin miatt és persze ahogy a kor előrehalad, úgy egyre nehezebb szerintem. Most az étkezésen már magamtól sokat nem tudok változtatni (szigorúbb orvosi kontroll és persze diétával még biztosan lehetne), csupán próbálok többet mozogni rendszeresen és tudatosabban. Így lassúbb az eredmény és csekély, de én már ennek is nagyon örülök. 6 hónap alatt 4 kg, derékből 7 cm és még csípőből is most pontosan már nem is tudom mennyi, de látványos. A zsírpárnáktól nagyon lassan de kezdek megszabadulni. Sajnos  a kritikus területről (has)még nem indult meg, de bízom benne, hogy egyszer talán onnan is.
Most egy hónapja szedek egy olyan kapszulát, mely segít(ene) a zsigeri zsírok csökkentésében. Ez pedig az édesgyökér hatóanyaga a Glabridin nevű flavonoid, amely biztosítja az optimális zsíranyagcserét, támogatja a zsírsavak lebontását. Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segít az egészséges testzsír összetétel fenntartásában. Számos pozitív visszajelzés van, hogy nálam működni fog-e nem tudom. Megjegyzem nem hiszek az ilyen "csoda bogyókban", de ez a kapszula ezen hatásán túl még olyan hasznos flavonoidokat tartalmaz, amely mindenképp hasznos. Hatásai:
– A Glabridin gyulladás ellenes, antimikrobális és érrendszer védő tulajdonságú.
– A Glabridin az egyedüli, tudományosan igazolt fogyasztó hatású flavonoid. Tudom, hogy az inzulin mellett ez nálam nem biztos, hogy úgy fog hatni mint más egészséges embernél. Csupán azért próbálom meg, mert érrendszer védő tulajdonsága is van és ez számunkra nem elhanyagolható. Ha lesz valami pozitív eredmény, akkor beszámolok.