Ki kaphat receptre tesztcsíkot vércukormérőhöz?

KérdésekKi kaphat receptre tesztcsíkot vércukormérőhöz?
Katalin Nagy kérdezte ennyi ideje: 14 év
9 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

Receptere tesztcsik  akkor irható fel,ha legalább 2 alkalommal kap a beteg inzulint,ebben az esetben 6 hetente 1 doboz,napi 3x-i inzulin kezelésben havi 2, 4x-i szúrás esetén havi 3 doboz csík írható fel!

Katalin Nagy answered 14 év ago

Köszi!

Zsóka answered 14 év ago

Milyen időközönként kaphat az inzulinos cukorbeteg ,inzulinbelövő tollat és vércukor mérőt, ingyenesen esetleg receptre?,Ha tönkre megy valamelyik??

Sára Biró answered 14 év ago

Inzulinos cukorbeteg 6 évente kaphat receptre vércukormérő készüléket,pent (inzulin belövő tollat)3 évente lehet felírni! Biztos ha idő előtt elromlik a toll bármelyik gondozóban adnak,illetve kicserélik a tollat!
Vannak vércukormérő akciók (olcsóbb a mérőkészülék,mint a recepten),jelenleg is  amiről érdemes a gondozóban,vagy egészségűgyi felszerelés boltokban érdeklődni!
Közgyógyellátásra is felírható a vércukormérő,akkor ingyenes!

Marietta Tóth answered 11 év ago

Sziasztok!

Új vagyok itt! Egy olyan problémám lenne, hogy édesanyámnak szeretnénk venni vércukormérőt, több helyen is olvastam, hogy a doki felírhatja receptre. Viszont azt sehol sem láttam, hogyha ő csak gyógyszert szed, akkor jogosult-e arra, hogy receptre felírják neki, mert az lényegesen olcsóbb lenne, mint amit neten nézegettem neki! Amúgy 2-es típusú diabétesze van! Szerintetek felírnák neki a készüléket és a csíkot?

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv:Marietta

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdvözlünk az oldalon Marietta.
Tablettás  cukorbetegnek  sem a vércukormérőt,sem a tesztcsíkot nem lehet receptre felírni.
Lehetőség,ha az ismeretségi körben van rossz vércukormérő,azt be lehet cserélni új Trend készülékre,vagy teljes áron kell venni. Amit fontos tudni mindig a szakembert kell megkérdezni,hogy milyen mérőt ajánl,mert a kereskedőknek minden eladó,főleg ilyenkor karácsony körül vannak ilyen akciók és akkor a későbbiek során a tesztcsík többe kerül,mint maga a mérő.
A 77 Elektronika készülékei megbízhatóak,ingyen szervizelik és jó minőségű testcsíkjuk van. Itt az oldalon többen használják a Dcont készülékeket és mindenki megbízhatónak találja (én magam is:-)

Marietta Tóth answered 11 év ago

Kedves Sára!

Köszönöm a gyors választ! Már ki is néztük az egyik DCont készüléket, azért kár, hogy nem tudjuk sehogy sem olcsóbban megvenni, mert anyum gyógyszert szed!

Üdv:Marietta

Sára Biró answered 11 év ago

Szívesen:-) Nincs  olyan ismerős akinek  lenne régi vércukor mérője?

Lamár Krisztián answered 11 év ago

A gyöngy patikákban december hónapban tömeges csereakció van, egy kartondobozba kell bedobni a régi készüléket. Érdemes óvatosan puhatolózni a patikában, hogy mi lesz a leadott készülékek sorsa. Nem hiszem, hogy bárki is számolgatni fogja őket. Ha valaki igazán rászorul, szerintem régi készülék leadása nélkül is megkapja készüléket kedvezményes áron. Bár a Dcont Trend teljes áron sem drága (6990), és ez a csomag tartalmaz egy kitűnő ujjszúrót is kb 1500 Ft értékben, ami a csereakciós csomagban nincsen benne.