Draga Sarikam!
Regi magyar hagyomanyos etel a Torma leves!
Erdelyben gomboccel keszittik d eha nincs gomboc akkor keszitheto fustolt oldalas vagy fustolt csulokkel!
Nos ,hozzavalok:
-4 liter viz
-2 db torma megreszelve
-so izles szerint
-2 deci tejfol
-1 tojas sargaja
-2 kanal ecet vagy izles szerint(ne legyen savanyu)
-1 kis pohar rizs
Elkeszitesi mod:
-Odatesszuk a fustolt hust,es amikor megfo,a reszelt tormat hozaadjuk,es a rizset a soval egyutt,lefedjuk ,lassu tuznel osszefozzuk!
Majd amikor minden megfott a tuzhelyrol levesszuk,beletesszuk a 2 evokanal ecetet,es a tojas sargajat elkeverjuk egy csapot kanal lisztel es a2 deci tejfollel!
A habarcshoz a levesbol belekeverunk 3-4 kanallal majd lassan elkavarva a leveshez ontjuk!
Azonnal talalhato!
Jo etvagyat hozza!