Ki hogyan oldja meg az inzulinnal kezelt cukorbeteg életében előforduló két eléggé veszélyes helyzetet?

KérdésekKi hogyan oldja meg az inzulinnal kezelt cukorbeteg életében előforduló két eléggé veszélyes helyzetet?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 13 év

Mit tesztek, ha hypoztok, illetve ha nagyon magas a cukrotok? Gyakorlati tapasztalatokra, megoldásokra vagyok kíváncsi.

13 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

A Jaskó által feltett kérdésre nagyon várom a válaszokat! Kiváncsi vagyok ki,hogyan kezeli az adott szituációt! Ez nagyon fontos! lehet egymásnak tudnátok segíteni! Esetleg én is adnék 1-2 tanácsot!

katalin answered 13 év ago

Én még mindig idöben észleltem a rosszullétet ilyenkor gyenge vagyok és fáradt.Be vallom én ilyenkor egy pici csokit eszem máskor ugyse nagyon lehet és ki használom.

jaskó answered 13 év ago

Katalin!
 Szerintem jó a csoki is, de ha lehet, akkor a hypos esetekben olyat kell választani, amiben nagyobb mennyiségben van szöllőcukor, mert a csokoládék vércukor emelő hatása inkább lassú, de tartós. Hyponál pedig a gyors emelkedésre van szükség. Szerencsésebb ilyenkor egy kis mézet, vagy pár szem szöllő cukor tablettát elfogyasztani és utána rendesen kajálni valami egyebet is.
A csokit inkáb olyankor merném ajánlani, amikor valamilyen tartósan végzendő fizikai munka, mozgás várható, természetesen olyankor sem nagy mennyiségben.  Felénk még az orvosaink sem tiltják azapróbb "bűnözéseket", főleg ha belefér a napi mennyiségbe. Az inzulinosok persze kellő gyakorlat után sokkal könnyebb helyzetben vannak. De ők se éljenek vissza a lehetőségeikkel!

Sára Biró answered 13 év ago

 Jaskónak igaza van a csokival csak óvatosan,az nem jó hypoban! Időnként egy kis bűnözés mindenkinél előfordul.