Ki hogyan, milyen jelek alapján érzékeli a vércukor szintjének változásait?

KérdésekKi hogyan, milyen jelek alapján érzékeli a vércukor szintjének változásait?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Nem a klasszikus tünetekre vagyok kíváncsi. Azt mindenki ismerheti a könyvekből, az előadásokból. Inkább az érdekel, milyen jelek, jegyek, viselkedési módok,  tudatos, vagy tudatalatti érzések adnak figyelmeztető jeleket ha baj van. A kérdésem egyaránt vonatkozik az alacsony és a magas értékekre egyaránt

22 Válasz
Best Answer
Gyöngyi answered 12 év ago

Nekem magasabb értéknél (nálam ez már a 10 feletti értéket jelenti és én még nem mértem 13-nál többet) előfordul elég gyakran, hogy elkezd folyni az orrom (olyan mint szénanátha esetén), a látásomon is észre veszem, nem olyan éles. Nyilván a klasszikus tüneteket is tapasztalom, mint fáradtság stb. Alacsony esetében csak a klasszikus tüneteket érzem, először belső remegés szerű érzés, ekkor még 3,5-4 között van a cukrom. A 4-4,5 értéknél dekoncentráltabb vagyok, olyan mintha kialvatlan lennék, esetleg volt már olyan, hogy nekimentem majdnem az ajtófélfának. Gyengébb vagyok, ügyetlen stb. Mivel szellemi munkát végzek, a dekoncentráltság az ami feltűnő, és kezdek gyanakodni a vércukorra.

Sára Biró answered 12 év ago

 Melinda ezek szerint igen. És mennyi idővel később derült ki hogy cukorbeteg? Volt esetleg a lánynál valamilyen vírus infekció? 

Hné M Melinda answered 12 év ago

2 éve kinőtt már a körzetünkből, most derült rá fény, én azóta nem találkoztam vele, csak a felnőtt háziorvostól hallottam. De láttam a tévében labradorokról egy filmet, akik szintén a cukorbeteg gazdi illatának változásáról tudták,hogy baj van. Nagyon érdekes volt, a tolószékes bácsinak vitte a vércukormérőt és az előre elkészített hypos csomagot, azt mondták,hogy már többször megmentették a kutyák szaglás után a gazdák életét.