Ki hogyan, milyen jelek alapján érzékeli a vércukor szintjének változásait?

KérdésekKi hogyan, milyen jelek alapján érzékeli a vércukor szintjének változásait?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Nem a klasszikus tünetekre vagyok kíváncsi. Azt mindenki ismerheti a könyvekből, az előadásokból. Inkább az érdekel, milyen jelek, jegyek, viselkedési módok,  tudatos, vagy tudatalatti érzések adnak figyelmeztető jeleket ha baj van. A kérdésem egyaránt vonatkozik az alacsony és a magas értékekre egyaránt

22 Válasz
Best Answer
Gyöngyi answered 12 év ago

Nekem magasabb értéknél (nálam ez már a 10 feletti értéket jelenti és én még nem mértem 13-nál többet) előfordul elég gyakran, hogy elkezd folyni az orrom (olyan mint szénanátha esetén), a látásomon is észre veszem, nem olyan éles. Nyilván a klasszikus tüneteket is tapasztalom, mint fáradtság stb. Alacsony esetében csak a klasszikus tüneteket érzem, először belső remegés szerű érzés, ekkor még 3,5-4 között van a cukrom. A 4-4,5 értéknél dekoncentráltabb vagyok, olyan mintha kialvatlan lennék, esetleg volt már olyan, hogy nekimentem majdnem az ajtófélfának. Gyengébb vagyok, ügyetlen stb. Mivel szellemi munkát végzek, a dekoncentráltság az ami feltűnő, és kezdek gyanakodni a vércukorra.

Edina answered 12 év ago

Alacsony értéknél előszőr fel vagyok dobódva,mint aki lövi magát,repkedek,pörgök,jó kis érzés.majd jön a remegés(ha nem marad ki),majd kezd minden homályosodni,erősen kell koncentrálnom,hogy lássak,szédülés,részeges menés.nem minden esetben,de szoktam hirtelen ingerlékeny lenni és felfalnék mindent.Magas értéknél :tompaság,olyan mintha búrában lennék,iszonyú szomjúság,hányinger.itt is megjelenik az éhség érzet és az ingerlékenység,amolyan indokolatlan felrobbanok érzés,na akkor bizti,hogy fent van.nekem akkor fáj a fejem-tarkóm reggel ha elötte hypóztam.

Edina answered 12 év ago

Ja és amikor lent van nem igazán tudom ,hogy mit csinálok.volt rá példa,hogy a forró olajban kézzel akartam a husit megfordítani.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Edina! Magas értéknél én is ingerlékeny vagyok, folyton belekötök szegény gyermekeimbe, demost már tudom, és a harmadik, negyedik cseszegetős mondatnál mérek. 

jaskó answered 12 év ago

Van valakinek újabb tapasztalata?

Sára Biró answered 12 év ago

 Ma egyik inzulinos cukorbeteg arról számolt be, hogy fizikai aktivitást követően más az izzadság szaga,ha magas a vércukor értéke . Pl. megfigyelte  ha nagy melegben  a kertben kapál és  magasabb a vércukor , vagyis 10 feletti , akkor a fehér atlétán sötét sárgás folt jelenik meg, és jellegzetes izzadság szaga van a ruhának. Ha jó a vércukra akkor teljes más az izzadsága.Ti tapasztaltatok ilyesmit?

Marika answered 12 év ago

Ezt az izzadtság megváltozást én is tapasztaltam már és tudjátok milyen nehéz ezt kimosni a ruhából !Általában nekem az izzadás az arcomon kezdődik el szó szerint folyik rólam a hideg veríték és még a szememet is csípi ahogy belefolyik.

Sára Biró answered 12 év ago

 Marika ilyenkor alacsony,vagy magas a vércukrod ? 

Zsóka answered 12 év ago

Én is észleltem már ha magasabb a cukrom ezt a sárga izzadtságot, ami szinte kimoshatatlan a ruhából, és fejfájás. Ha rám tör a fejfájás rögtön mérem a cukrom és a vérnyomásom.Ha pedig hirtelen leszaladt, akkor verejtékezés, szédülés, gyengülő látás, általános gyengeség érzés.

Marika answered 12 év ago

Ezt elfelejtettem ideírni , hogy alacsony vércukorszintnél van ez a "tünet", ha magasabb tíz körül már a látásomon veszem észre , mert homályosan látok . Mostanában inkább az alacsony fordul elő , de ennek a tünetei sokkal jobban megviselik a szervezetemet .

Hné M Melinda answered 12 év ago

Járt hozzánk a rendelőbe egy nagylány, akinek állandó kellemetlen "izzadság szaga" volt, annak ellenére,hogy tisztálkodott. Nemrég bukott ki a diabetese, ez már lehetett akkor valamiféle előjel?