Kezelhető a cukorbetegség?

KérdésekKezelhető a cukorbetegség?
Ilona50 kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 A cukorbetegség jól kezelhető,ehhez azonban elengedhetetlen a beteg együttműködése.Fontos megszereznie az ismereteket.Megmérje az élelmiszereket és kiszámolja az élelmiszer szénhidrát tartalmát.Rendszeresen mérje a  vércukrát,rendszeresen járjon orvosi vizsgálatra. Az a cukorbeteg aki követi a tanácsokat nagy eséllyel kerülheti el a  cukorbetegség talaján kialakuló rövid és hosszú távú szövődményeket.

Sára Biró answered 13 év ago
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Nagy odafigyeléssel életmód válltással,állandó orvosi ellenőrzéssel kezelhető!!!

klari50 answered 13 év ago

 A cukorbetegség kezelhető,de csak akkor,ha a beteg is mindent megtesz.Ez olyan betegség amit egy tabletta bevétele nem gyógyít meg,hanem tartó életmódváltás elengedhetetetlen.

Ati42 answered 13 év ago

 A cukorbetegség kezelhető,de nem gyógyítható eg! Elég,ha az ember megfeledkezik és többet eszik,vagy iszik és a vércukor eredményei a fellegekben vannak!

Violetta Varga answered 13 év ago

 A cukorbetegség ma még nem gyógyítható betegség. A kezelés élethosszig tart, a vércukor megfelelő szinten tartásával a beteg életkilátásait meghatározó szövődmények megelőzését jelenti. Az egyre korszerűbb tabletták, inzulinok és adagolási módszerek térhódításával a betegek kezelése és így együttműködési készsége jelentősen javult, mely egyre javuló életkilátásokat is von maga után.

nika0422 answered 13 év ago

szerintem cukorbetegség kezelhető igen ha együtt működünk a kezelő orvosunkkal étkezésünkre különösen nagy gondot fordítunk és és még egy mozgás nagyon fontos!