Kész a viselhető hasnyálmirigy

KérdésekKész a viselhető hasnyálmirigy
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 http://index.hu/tudomany/2013/10/02/kesz_a_viselheto_hasnyalmirigy/#

6 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 A Medtronic eszköze, a Minimed 530G a hipoglikémiás esetek 93 százalékát érzékeli, és riaszt, ha a betegnek leesne a vércukorszintje. Ha a felhasználó ilyenkor nem reagál, az eszköz két órára leállítja az inzulinadagolást.
Mit szóltok? 

rgyorgy answered 11 év ago

Nagyon jó hír. Számítani lehet rá, hogy hamar elterjed, és előbb-utóbb a magyar piacon is megjelenik. A kérdés csak az lesz, az OEP hogyan reagál erre a témára.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves György ez még nem ma lesz,de a lényeg hogy rengeteg kutatás történik.

Mária Vidák answered 11 év ago

Szerintem az én korosztályom már ezzel nem élhet , ismerve a kutatás viszonyait ……..

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Én pumpa kezdéskor vettem szenzort a pumpához , első tapasztalat lesúlytó volt, sosem volt képes valós vércukiértéket átadni a pumpának, folyton hípoglikémiát jelezett amikor nem volt és amikor meg hypoztam azt meg nem alacsony vércukinak jelezte, ennek a hibának az oka függ az érintett testfelület izom és zsír összetételétől, a beteg vérének ph-jától, és még ismeretlen okotól, nekem a hasamba tették a szenzort ott fájt is és valószínű a csekály zsírrétegem miatt nem mért ott pontosan és éreztem a fájdalmat is…. …. második szenzor használatkor már jobb tapasztalatokat szereztem, sőt éjszakai hypoglikémiánál valóban leállította a pumpa az inzulinadagolást, mert többszöri figyelmezetés ellenére ( hangosan szirénázik és rezeg ilyenkor a pumpa nem tértem magamhoz aludtam a hypoglokémiában) nem reagáltam a pumpában adatbevitellel kb 20-30 perc után lekapcsolta az inzulinadagolást, abban nem vagyok biztos h visszakaocsol 2 óra után magától a pumpa, mert én magamhoz tértem reggel jóval 2 órával utána amikor már magas lett a vércukim és pisilni is kellett emiatt….

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Ez a szenzoros vércukimérési lehetőség egyedi indokolt esetben átmenetileg támogatja a TB ( 6 napra 12.000.-Ft) , például a várandós inzulinfüggő cukorbetegeknek vagy kisgyermekek, csecsemők esetében, én is csak várandósság időszakára szeretném igénybe venni a TB támogatást, ettől még persze elutasíthatják, de indokolt volna a gyakori hormonváltozás miatt