> Kérdések és Válaszok a szakrendelőben? És a KeVán? Van különbség, vagy hasonlóság?

Kérdések> Kérdések és Válaszok a szakrendelőben? És a KeVán? Van különbség, vagy hasonlóság?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

A rendelők megnevezése nélkül érdekelne a tapasztalatotok, véleményetek. A szakszemélyzet enged e kérdezni? Ha igen, megkapjátok e a megfelelő választ? Jut e elegendő idő az általános állapototok megbeszélésére, vagy csupán a gyógyszer javaslat felírására és egy rövid, egyoldalú eligazításra telik az időből? Hogy érzitek, páciensnek, vagy partnernek fogadnak e el a gondozóban? Az alapvető ismereteket honnan szerzitek be? Segít e ebben a KEVA? Nem a minősítésre, hanem a tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

15 Válasz
Best Answer
Noémi answered 11 év ago

Rendelő:zsúfolásig megtelt,de tapasztalat cserére ideális,ugyanis azt a cirka minimum 4 óra hosszát amit az  orvosra várva töltünk,általában tapasztalat cserére használjuk fel,hisz mikor bekerülünk az orvoshoz ő annyit tesz hogy átnézi a vércukor naplót,az estleges laboreredményeket vagy más cukorbetegséggel kapcsolatos vizsgálatok eredményeit,korrigál a terápián ha szükséges,és ennyi.
Betegoktatás nincs,dietetikus is akkor lát ha frissen felfedezett cukorbetegről van szó.
A betegek informálásával,edukálásával az itteni cukorbeteg egyesület foglalkozik,orvosi előadókkal,akik igyekeznek preventatív előadásokat tartanak,valamint kerekasztal beszélgetésekkel ahol az aktuális problémákat tudják megbeszélni a betegek mind személyes vagy minden cukorbeteget érintő problémáról legyen szó.
De mondjuk megesik hogy mégsem tudnak mindenben segíteni,megoldást találni,na én ilyenkor fordulok a világhálóhoz,és ezúttal tényleg rengeteg segítséget kaptam ezen az oldalon.Csak jó tapasztalataim vannak,és köszönettel tartozom a segítségért és segítőkészségért!

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Jaskó nagyon szépen köszönöm ezt a kérdést, szeretnék minél több helyről, országból  ( már több országból van rendszeres  látogatónk, kérdezőnk) véleményt  olvasni.

Árvai István answered 11 év ago

Nos, tudom, nem én vagyok a tipikus cukorbeteg, akinek komoly tapasztalata lehet ezen a téren. Azért leírom azt a keveset, amivel találkoztam.
A családorvos fiatal és lelkes. Amikor rákérdeztem a szívproblémámra, olyan szakszerű választ adott, mintha vizsgázna. Kár, a felét sem értettem.
Két alkalommal küldött el éhomi vércukorszint ellenőrzésre, egy alkalommal pedig terhelésesre. Más egyéb nem történt a részéről. Megmutatom neki a mérőm adatait. Egyet megnéz, nyugtázza, hogy az rendben, kész. Ennyi.
A szakorvosi rendelőben szerettem volna összevetni a saját mérésemet az övékével, de nem adtak lehetőséget rá. Menjek ki a vécébe. Kimentem. De az ottani állapotokról inkább nem írok semmit.
Mindösszesen ennyit tapasztaltam magam.
Orr-fül-gégén a doktornőt nem nagyon érdekli a bajom. Tíz éve váladékos a torkom, de nem érdekli. Próbáltam máshoz menni, nem lehet. Két urológusunk van, sajnos mindkettővel volt dolgom. Az egyik – Sára bocs, de nem tudom másképpen írni, mert ez az igazság – elmeháborodott. Rengetegen bepanaszolták már, de valamiért mozdíthatatlan. A másik egy szélsőjobboldali párt képviselője. Nézeteit beviszi a rendelőbe is. A bőrgyógyász főorvos asszony egy szexbomba. Róla semmi rosszat nem tudok írni. 😉

Árvai István answered 11 év ago

A szakorvosi rendelőben szerettem volna… helyesen laborvizsgálatnál

Sára Biró answered 11 év ago

Noémi, István köszönjük,hogy megosztottátok a tapasztalatotokat.
Noémi örülök,hogy  úgy érzed segített az oldal és jók a tapasztalataid a" keva"-val kapcsolatosan.
Az a jó, ha többféle kérdés felvetődik és kibeszéljük, véleményem szerint az sokat segít a hétköznapokban. Nálunk minden nap lehet kérdezni,mert valaki általában résen van 🙂

jaskó answered 11 év ago

Van még valakinek véleménye, tapasztalata?

Nanita answered 11 év ago

Az én tapasztalatom. Most, hogy nem nagy kórházba járok diab rendelésre, hanem belgyógyászatra orvosi rendelőbe, sokkal jobban merek kérdezni, mertem kezdeményezni az inzulin váltásokat…. Szerencsémre és hála érte, az orvosom nem csak betegként kezel, hanem partnerként is, soha nem kérdőjelezte meg az inzulin és más egyéb tapasztalataimat, észrevételeimet. Természetesen túl sok idő itt sem jut minden betegre,mert az orvosok mindenhol le vannak terhelve.
Az alapvető ismereteket annak idején a kórházban tanították meg.
De ha nem lenne a Keva és ez a kedves hölgy akit Sárának hívnak és bármikor lehet tőle, tőletek kérdezni, nehezebb helyzetben lennék én is. Ugyanis sokszor inkább itt teszem fel a kérdéseimet, zaklatlak benneteket, mint az orvosomat "zavarjam" hívásommal rendelési időben amikor más beteggel van. Természetesen ha olyan lenne a kérdés amihez orvos feltétlen szükséges lenne, mindenképp keresném, de azzal nem szoktam keresni, hogy most ilyen pár hete az értékem és korrigáljak e egy egységgel. Erre itt pontos megerősítést kapok. 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszönöm kedves Anita nagyon aranyos vagy 🙂

Marika answered 11 év ago

A kivétel erősíti a szabályt alapon elmondhatom , hogy nálunk lehet kérdezni , választ is kapunk és a főorvosnőt valóban érdekli a problémánk. Egy nagyon aranyos és jó szakember dietetikusunk is van aki tanácsokat ad , korhol , vagy megdicsér attól függően, hogy milyen az eredmény . Nagyon szerencsésnek érzem magam , hogy ilyen komoly diabetes gondozás van nálunk és azt kívánom , hogy sok ilyen legyen és ilyen elhivatottsággal működjenek mint a mi KE-VA-nk .

jaskó answered 11 év ago

Egyéb tapasztalatok?