A hordós savanyu káposztatába nagyon sok a c vitamin és ez mellet még nagyon finom is.
Ildikó küldte ezt a hasznos információt:
" Fejes káposztaA fejes káposzta rendkívül gazdag abban az anyagban ( mucin ), amely segít a gyomor- és nyombélfekély megelőzésében és gyógyításában. Azt is jó néhány megfigyelés igazolja, hogy ha valaki rendszeresen fogyaszt fejes káposztát, csökken a vastagbélrák kialakulásának veszélye, ez annak köszönhető, hogy a zöldség különösen gazdag rákellenes anyagokban. Sok C-vitamint tartalmaz. Ajánlatos hetente 2-3 alkalommal fogyasztani."
Írjatok még ti is tapasztalatot, esetleg káposztás étel receptet!
Nekem például nem javasolt a káposzta meg hasonló zöldségek csak paszirozva lehetne mert puffaszt. Ugyis van jótékony hatása??
Én azt tapasztaltam, hogy a savanyú káposzta és annak a leve csökkenti a vércukor értékemet,magába is szoktam enni, de savanyúság helyett húsos ételekhez is nagyon finom.