Káposzta jótékony hatásai.

KérdésekKáposzta jótékony hatásai.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év
5 Válasz
kontra istvánné answered 11 év ago

A hordós savanyu káposztatába  nagyon sok a c vitamin és ez mellet még nagyon finom is.

Sára Biró answered 11 év ago

Ildikó küldte ezt a hasznos információt:
" Fejes káposztaA fejes káposzta rendkívül gazdag abban az anyagban ( mucin ), amely segít a gyomor- és nyombélfekély megelőzésében és gyógyításában. Azt is jó néhány megfigyelés igazolja, hogy ha valaki rendszeresen fogyaszt fejes káposztát, csökken a vastagbélrák kialakulásának veszélye, ez annak köszönhető, hogy a zöldség különösen gazdag rákellenes anyagokban. Sok C-vitamint tartalmaz. Ajánlatos hetente 2-3 alkalommal fogyasztani."

Írjatok még ti is tapasztalatot, esetleg káposztás étel receptet!

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Nekem például nem javasolt a káposzta meg hasonló zöldségek csak paszirozva lehetne mert puffaszt. Ugyis van jótékony hatása??

Zsóka answered 11 év ago

Én azt tapasztaltam, hogy a savanyú káposzta és annak a leve csökkenti a vércukor értékemet,magába is szoktam enni, de savanyúság helyett húsos ételekhez is nagyon finom.

teszt answered 11 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/981/