A brokkoli az alacsony szénhidráttartalmú 100g brokkoliban mindössze 1,1g szénhidrát van! A karfiollal és káposztával rokon zöldség, a brokkoli is hatékony rákellenes étel,serkenti az új sejtek képzését és támadja a rákért felelős szabad gyököket.
A brokkoliban több C-vitamin van, mint a narancsban, amely mint tudjuk erősíti az immunrendszert és elősegíti a szép haj, bőr és fogak megőrzését. Magas rosttartalma miatt egészséges táplálék, megelőzhetjük a székrekedést és kiegyensúlyozott anyagcserénk lehet. Ezen kívül a brokkoli híres magas kálium tartalmáról is, amelyre szükségünk van a csontsűrűségünk megőrzéséhez és a vér egészséges alvadásához.
Én hetente 4-5 nap is valamilyen formában elkészítem. Ti használjátok?
Brokkolisaláta 4 személyre :25 dkg brokkoli, 50 dkg karfiol, 30 dkg sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 20 dkg kígyóuborka, petrezselyem, 2 ek. mustár, 2 dl kefir, 1/2 dl majonéz, só, bors, 1 kk. morzsolt tárkony A zöldségeket külön-külön sós vízben megfőzzük, de nem túl puhára, majd leszűrjük és kihűtjük. Hozzáadjuk az uborkadarabokat, és az egészet lazán összekeverjük. A kefirrel elkeverjük a mustárt, majonézt, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk és simára keverjük. A kész öntetet a zöldségekre öntjük. E: 236 kcal, Sz: 20