Jól fogalmazott az újságíró?

KérdésekJól fogalmazott az újságíró?
jaskó kérdezte ennyi ideje: 12 év

Idézem: "Októbertől büntethetik a vétkező cukorbetegeket" Jól hangzik, de mi van akkor, ha nem én, hanem az objektív körülmények hibáztak?
http://www.vg.hu/vallalatok/egeszsegugy/oktobertol-buntethetik-a-cukorbetegeket-376780

44 Válasz
Best Answer
Julcsi answered 12 év ago

Mi van azokkal akik terhesség alatt lettek cukorbetegek és mint én is, amit anyai ágon örököltem és a 2.terhességem alatt lettem beteg? Minket is büntetni kell? Igaza van az újságírónak! Alkoholisták,drogosok akik másoknak is ártanak vagy esetleg tettlegesen is bántalmaznak másokat? Ők megveszik a problémát, de mi?!

jaskó answered 12 év ago

Csak úgy felmerült bennem a gondolat. Mennyi többlet költségbe kerül a rendszeres ellenőrzés. Ugye negyedévente egy költséges labor, utazási költségek. A dolgozó betegeknek vagy szabadság, vagy igazolt távollét. A megszokott környezettől eltérő helyzet miatt esetleg felborult cukorszint. Természetesen nem vonom kétségbe a már lerágott csontnak tűnő kérdés jelentőségét. A felelőtlen betegeket igenis valahogy rá kell szorítani a helyes életmódra. De érdekes módon kis hazánkban mindent csak a büntetés erejével, a törvény szigorával, fenyegetéssel szeretnének megoldani. Nem fokozom tovább, mit szóltok a témához?

jaskó answered 12 év ago

A mai Békés megyei hírlapban olvastam a rövid cikket, ennek eredetére kerestem rá és azt másoltam be.

katalin answered 12 év ago

Jasko ne rágodj rajt az ilyen döntéseket olyan emberek hozzák akinek fogalma sincs semmiröl kivánom hogy egyszer legyen talán akkor megértik.

jaskó answered 12 év ago

Osztom a véleményed Kati, nem tudják, de nem is akarják tudomásul venni a valós élethelyzeteket.
Érdemes elolvasni Melindának, az analóg inzulin előnyével foglalkozó kérdésre adott válaszát. Aki már élt a másik inzulinnal, az talán osztja az aggodalmaimat.

Pityu answered 12 év ago

Sajnos az gészségügyet is eléri a "magyar morál" ami a fegyelmezésről, az elrettentésről és büntetésekről szól. Pedig a többség nem szolgált rá ezen bánásmódra. Azokat akik maguknak "keresik a bajt" más módon kiszürhetők lennének. Általánosítani, statisztikát készíteni és büntetni, ilyen  humán területen, az sokakat felháborít.  A beteg ember nagyon szokszor, akaratán kívül kerül "ilyen helyzet"-be. Aztán sarcot vetnek kirá, hisz megfosztják pénzének egy részétől. Érdekes, hogy nem a társadlom teszi mindezt, hanem azok akik meg vannak győződve arról, hogy a társadalom nevében, annak érdekében tevékenykednek.

Pityu answered 12 év ago

Ma délben az autóban hallgattam a híreket. Az egyik keresk. csatornán mint eldöntött tényt olbvasták be a HVG cikkének szövegét.

jaskó answered 12 év ago

Jól hallottad, ez már tényleg eldöntött tény, csak azt nem értem, ha októbertől büntetnek, akkor miért ez a nagy sietség néhányak részéról. Olyan lesz ez, mint amikor belehajtok a sárgába. Azt nem nézi senki, ha fékezek, a mögöttem jövő összetöri a kocsim és benne engem és a családot is. Nincs magyarázat. itt sem lesz. Nem számít a front, az egyéb betegségek, a rossz inzulin patron, szóval semmi. Most Sárika biztosan helyreigazítana a pesszimizmusom miatt, de én már annyi mindenben csalódtam és már annyira nem tudok hinni , hogy nem sok jóra számítok. Ha valóban kihasználom a meglévő kiskaput és produkálok egy valós hypot, akkor m eg nem lesz többet jogosítványom, mert azt ugye megint dokumentálni kell. Mindenesetre mindenki próbáljon meg a lehetőségekhez képest nagyon vigyázni magára és csak jó eredményeket kívánhatok mindenkinek.

jaskó answered 12 év ago

Ma telefonált a bátyám, aki szintén inzulinos (analóg) cukorbeteg, hogy a gép a soros gyógyszerfelíréáskor már nem engedélyezte az analógok felírását, mert tavasszal 8,1 , most pedig 8,3 volt a HBa1C értéke. Tudni kell, hogy művesekezelésre jár és nagyon szigorú diétára van fogva, többszörösen szívműtött, tele vesekővel és sorozatos gyulladásokkal. Egyszerűen nem bírnak vele, pedig mindent betart. Még fegyelmezettebb, mint én. Most ebben a pillanatban ha nem lenne tartaléka, akkor nem lenne inzulinja. Átállítás =halálos ítélet.  A hivatalos rendelet tudomásom szerint nem visszamenőleges hatájú és talán októbertől lépne életbe a BÜNTETÉS! Nagyon szépen megköszönjük annak, aki ezt az őrültséget kitalálta. Most vajon mérlegelhet az orvosa? A jelenlegi kórházi zsúfoltság és várólisták mellett mikor kap időpontot? Mikor lesz átállítva? Közben hogy alakul a veseproblémája? Műtétet már az általános állapota és a kora miatt nem vállal senki! Hát ezért érzem valósnak a félelmeimet!!!!

Nanita answered 12 év ago

Jaskó! Bátyád milyen inzulint ad? Tudod engem a rövidhatásúnál ( most már úgy néz ki, hogy a hosszúnál is) átállítottak, a decemberig kapottból amiit már nem használok, még van kettő teli dobozom!!!