jó pen mellett is „elfolyik” az inzulin..

Kérdésekjó pen mellett is „elfolyik” az inzulin..
Timi639 kérdezte ennyi ideje: 10 év

Sziasztok!
Novopen 4-et használok, Novorapiddal illetve Levemirrel. A problémám az, hogy néhány alkalommal (teljesen random) a patronban lévő gumidugattyú előre mozdul, míg a pen spiráljának a vége teljesen ugyan abban a helyzetben marad. Ezt ellenőriztem, több pennel is próbálkoztam, biztosan nem a pen a hibás. Amíg 1-2 egység folyt el nem is nagyon törődtem a dologgal, de múltkor előfordult, hogy 50 egység tűnt el. Olvastam egy másik fórumon régebbi hozzászólást hasonló problémával, de megoldásként eddig csak az szolgált, hogy beadás után leveszem a tűt, ezzel elég sok kellemetlenséget okozva.
Ha tapasztalt valaki ilyet, illetve megoldást tudna a problémára kérem jelezze.

Előre is köszönöm!

22 Válasz
Nanita answered 10 év ago

Sziasztok.
Valami nem stimmel a Novorapiddal vagy a tollal. Én most a Novopen 3-mat használom.
Tegnap óta észrevettem, hogy a cukrom nem megy le, azt hittem front,,stressz, ….de nem. :-((((
Ma reggel óta folyamatosan 16-kat mértem, reggeli előtt és ebéd előtt is korrigáltam. A Novorapidból délután négykor a háromszoros mennyiséget adtam be, de ennek ellenére úgy hogy nem is vacsiztam és este 9-re még is 15,6 volt. Ekkor kicseréltem a Novorapidot melyben még 100E körül volt és egy óra elteltével az új ampulla levitte 5,6!!!-ra. Már máskor is jártam így 100E-nél, többször előfordult. A toll hengere és az ampulla dugója között nem láttam hézagot amit írtatok, most nem találtam benne sok sok apró buborékot amit 09.13-án láttam.
Nagyon rosszul érzem magam a két napja tartó magas cukor miatt.
Hogyan lehet ezt kivédeni? Ha egy napnál hosszabb ideig mérek magasat olyat ami nem akar lemenni, akkor dobjam el mindkét inzulinomat és cseréljek ha tudok, ha van itthon annyi tartalékom? Mert hát ugye a Lantus sem stabil a szivárgás miatt. :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((

Nanita answered 10 év ago

Az ampulla kódja: CK70166, lejárat 2015.