Jó az nekünk, hogy havonta más gyógyszert kapunk, de a hatóanyag az ugyanaz jelszóval?

KérdésekJó az nekünk, hogy havonta más gyógyszert kapunk, de a hatóanyag az ugyanaz jelszóval?
kofer25 kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Most a harmadik koleszterin csökkentőt kapom, mert ahányszor elfogy és íratom a gyógyszeremet mindig mást írnak, illetve mást kapok, mondván a hatóanyag az ugyanaz. Lehet, hogy a hatóanyag az ugyanaz, de a hatásmechanizmusa és a mellékhatásai is ugyanazok?

7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Ez úgy védhető ki, hogy ha a gyógyszertárba beviszed azt a dobozt ami semmilyen mellékhatást nem okozott és jók voltak a gyógyszer mellett a koleszterin értékeid és konkrétan kéred,hogy ezt írta fel az orvosod. Most a receptre csak a hatóanyag nevét írja rá a számítógép és ezért van az, hogy különböző éppen akár akciós gyógyszert adnának el,mondván ugyanaz. Az nem olyan jó,ha minden hónapban a másik cég gyógyszerét szeded,mert más és műs a vivőanyag benne,ha a hatóanyag ugyanaz is. 

Marika answered 12 év ago

Szerintem sem jó , hogy minden hónapban más cég által gyártott gyógyszert kapunk , én már megtapasztaltam a káros hatását . Még ma sem voltam teljesen jól , de a vérnyomás értékeim jók voltak 140- 130körüliek , ma kicsit többször mértem .

sarok answered 12 év ago

 Én már sok gyogyszert kiprobáltam!Évek alatt alakult ki milyen gyogyszerek amik jól hatnak nekem személyesen.Ez nem csak bosszuságot,de anyagi helyzetet is befosásolja.Kiirt gyogyszert kiprobáltam és már a második szemnél kiderült nem jó.A panaszomra a válasz akkor irunk másikat és ez igy ment amig nem találtunk rá a bevált gyogyszerre.Minden ember más és más,állandoan azt mondják hogy nem szabad átadni másnak mert ez személyre szabott.Mindenki a bajával forduljon orvosához.A megmaradt gyogyszert dobjam ki na ez a vesztesség.Évek óta ua gyogyszerre beállitás korházilag nem is fogadok el másikat.Kiprobáláson már rég túl vagyok.Lényeg,hogy a bajaimat enyhitse,mert meg nem szünteti.

rgyorgy answered 11 év ago

Úgy működik a gyógyszerkiadás ahogy Sárika írta.Visszük a dobozokat, hogy mit szeretnénk.Ha éppen nincs amit kérünk, másnapra meghozzák.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Az én háziorvosom asszisztense mindig ráírja ceruzával a receptre a korábban bevált gyógyszer nevét. De a gyógyszertárban azt mondták, hogy ha nem lenne ráírva, akkor sem lenne baj, mert benne van számítógépükben, hogy korábban mit váltottunk ki.

jaskó answered 11 év ago

NEM tesz jót. A beteg lelkileg sem tudja hová tenni a változásokat. Ha eleve megkérdőjelezi a hatást, már nem is lesz olyan hatékony. És ott van még a  hordozóanyagok különbözősége stb.Sajnos egyre cifrább állapotok kezdenek uralkodni az egészségügyben. Ha túléljük és megússzuk a természetes szelektálódást, elmondhatjuk magunkról, hogy igazából  a túlélő tipushoz tartozunk. vagy ez a cél?? Ismét csak egy költői kérdés, ugye?

rgyorgy answered 11 év ago

Sajnos, a túlélésre való felkészülés napi aktualitássá vált.