Izületi gyulladás – kurkuma szedés???

KérdésekIzületi gyulladás – kurkuma szedés???
Halász Gabriella kérdezte ennyi ideje: 11 év

Bevallom pár hónapig csak mint fűszerként ismertem a KURKUMÁ-t!
 
Mostanában lehet látni, hallani a médiában lépten-nyomon, hogy mennyire jó az ízületi bántalmakra, fájdalmakra. A tv-ben bizonyos csatornákon 7 ezerért kínálják, de aztán bementem a legközelebbi gyógyszertárba, ahol viszont már 2 ezerért tudtak volna adni – akciósan. Igaz nem ugyanazt, amit a tv-ben mutogatnak.

Azt olvastam, hogy az  indiai gyógyászatban elsősorban emésztésre ható és vértisztító, fiatalító szer, de mondhatni univerzális gyógyszer; adják láz, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen, zsíros ételek utáni teltségérzetre, gyomorégésre, felfúvódásra, bélgörcsökre, méregtelenítésre.

Elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne ha szedném..., mert ugye a "virgácsaim"-ban van ízületi gyulladás. Sőt… egyre jobban ébredek reggelente arra, hogy az ujjaim merevek! :-(.. és fájnak! 🙁 na ilyenkor tuti, hogy nem dagasztok kenyeret! 🙂

Az lenne a kérdésem felétek, hogy van-e valaki köztetek, aki szedi és érzi is a jó hatást, amit ígérnek a reklámok?
Van valakinek tapasztalata?

5 Válasz
Best Answer
Nanita answered 11 év ago

SZia.

Igen, én már hónapok óta szedem a kurkumát.
Tavaly év elején a hibás inzulinok miatt borult a cukrom. Ennek a következménye az lett, hogy a kezemen az ujjak begyulladtak ( ízületi gyulladás), fogíny gyulladás-sorvadás és a hajam nagyon hullott.
Pár hónapja reggel és este szedem a kurkumát. A hajhullás elmúlt, fogínyem rendben és a kezeim is szépen javulnak. Sőt én a gyermekeimnek is adom: az egyiknek az ovi miatti állandó bacik miatt, a másik gyermekemnek pedig más okból.
Elárulom, hogy én bizony nem adtam érte 7e Ft-ot, de még 2e-t sem.
Megvettem a boltban a sima kurkuma fűszert ( horváth rozi) és azt kiskanálra téve reggel és este teával lehörpintem.

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Én is szedtem már kurkumát ínhüvelygyulladásra, egész jó fájdalomcsillapító. A 7000 Ft-os TV-ben reklámozott változat 90 db tömör tablettát tartalmaz, és tényleg jól hat. Az ára miatt viszont én is csak egyszer vettem. A patikában akciósan 2e Ft környékén kapható Kurkuma pedig kapszulás, és 60 db-ot tartalmaz. Nem-akciós ára 3e Ft körül van. Anita! A fűszeresnél kapható Kurkuma nekem eddig meg sem fordult a fejemben, de most rákerstem az interneten, és nem csak tasakos (15g), de 170 g-os dobozos őrlemény is kapható (kb ezer Forintért). Ez abszolút megéri. Napi max 1g-ot kell bevenni, célszerűen két részletben. Azért megjegyzem, hogy a Kurkuma erős illat- és ízaromával rendelkezik, ezért a kiskanalas beszedése igényel némi "erőfeszítést". Nem tudom, hogy kapható-e még a gyógyszertárban ostyapapír, az talán megoldás lehet.

Sára Biró answered 11 év ago

 Korábban már felmerült egyszer a Kurkuma téma ,én is kaptam két tasakot egy kedves kevas barátomtól. Utána láttam a Sparban is. Húsra szoktam tenni.Láttátok a kurkumás karácsonyi húsomat ? Az egészre egy mokkáskanálnyit tettem. Lehet kísérletezni,de túlzásba semmit nem szabad vinni.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Köszi a válaszokat! 🙂

Amit kaptam kurkuma kapszulát, elkezdtem szedni…. remélem lesz hatása … majd!! 🙂

Pár nappal ezelőtt ledöbbentem, mert reggel a jobb kezem középső ujjamat nem tudtam kinyitni!! :-(.… valami görcs féle volt benne! 🙁  … fájtak is az ízületeim.. mind.

Aztán még aznap kétszer, háromszor volt ilyen! 🙁

Megijedtem eléggé!!

Gondolom ez is az ízületi gyulladás jele volt! 🙁

Tri-Ton answered 11 év ago

Örülök, hogy eddig nem szóltam hozzá ehhez a topichoz. Valószínű sikerült volna nagyon félrevezetni benneteket, hisz együtt sem írtatok róla annyi jót, mint én tettem volna. Most is csak dícsérni tudom, viszont kérem olvassátok el az általam nyitott kurkuma-s topicot is.  NE FÉLJÜNK TŐLE, NAGYON JÓ DOLOG, DE FOLYAMATOS ÓVATOSSÁGOT, mértékletességet  ÉS ELLENŐRZÉST IGÉNYEL A HASZNÁLATA !!!!!