Itt a tavasz és a legjobb tavaszi zöldségek.

KérdésekItt a tavasz és a legjobb tavaszi zöldségek.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ma a zöldségesnél már volt friss spenót és sóska is. Ti használjátok?
Miket szoktatok belőle készíteni?
  
Az egyik legegészségesebb zöld leveles zöldség kimagasló mennyiségű ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, B-, C- és E-vitamint tartalmaz. Sejtmegújító hatása magas magnéziumtartalmának köszönhető, mangántartalma pedig segít a vérképzésben, az idegrendszer megfelelő működésében, valamint az egészséges anyagcsere biztosításában. A spenót  immunerősítő hatású, emellett támogat mindenféle fogyókúrát, serkenti az emésztést, és a bélrenyheség megszüntetésében is segít.
A sóska sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz, de flavonoidok, C-vitamin, antranoidok és cserzőanyagok is fellelhetők benne. C-vitamin tartalma jelentős.

8 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Én csak a hagyományos ételt szoktam belőlük készíteni. Ha esetleg van különleges recept rájuk, szívesen veszem.
Érdekes egyébként, hogy gyerekként a sóskát imádtam, spenótra rá sem tudtam nézni. Felnőttként pedig a spenót lett a kedveltebb.

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Én sóskát is és spenotot is nagyon szeretem…Fözeléket szoktam késziteni belölük. Spenot még kis nokedl tésztához keverve is finom. Hozzá csirke máj .Furán hangzik lehet de finom.

jaskó answered 12 év ago

Nagyapám mindig azt mondogatta, hogy ő rettenetesen szereti a spenótot. Bármennyit képes lenyalni a belerakott sült kolbászról. Én viszont tényleg nagyon szeretem, de ha választani lehet, akkor inkább a saláta mellett maradok. Levesnek, salátának, főzeléknek, vagy csak úgy frissen mosva, nyersen, mindegy, csak saláta legyen!

Marika answered 12 év ago

A sóskát nyersen is szeretjük megmosva elrágcsáljuk , így még több C vitamin van benne mint megfőzve . Mindkét főzeléket is szeretjük néhány szem burgonyával és egy tükörtojással nagyon finom és jól is lehet lakni vele . Egy jó hét és már a rebarbara is fogyasztható lesz , azt is nyersen szeretjük .Sóska van is a kertünkben és nagyon szép.Még idén nem főztem belőle .

margit pető answered 12 év ago
Sára Biró answered 12 év ago

 Mi is nagyon szeretjük a sóskát, ma sóska levest főztem,annyira ízlett a családnak,hogy repetát kérnek:-)
A jövő héten szeretnék spenótot is készíteni,valamilyen tésztával. Anita , meg természetesen Mindenki :-), én szoktam a spenótból olyant készíteni, mintha főzeléket csinálnék és zselatint teszek bele, megfőzök néhány tojást és kifóliázott tepsibe belerakom,köré teszem a spenótos masszát és lehűtöm, nagyon szépen lehet szeletelni és szendvicsnek is finom.

Sára Biró answered 12 év ago

 Itt a sóskaleves:-)
  http://blog.keva.hu/?p=510

Pityu answered 12 év ago

Szeretjük a sósókát, de csak hagyományos módon készült ez ideig. A zselatinos módszert zöldségekhez nem ismerem, ki fogom próbálni.