Ismét LANTUS

KérdésekIsmét LANTUS
Nanita kérdezte ennyi ideje: 10 év

Remélem a tisztelt Sanofi olvasni fogja. Az hogy a tavaly tavasszal több hónapon keresztül sorozatban kifogott hibás-folyó ampullákra nem reagáltak, még annyival sem tiszteltek meg, hogy kárpótoltak volna, most ismét folyó ampullával találkoztam. A rossz inzulinjuk miatt szövődményeim lettek….
Tegnap előtt este tettem be teliként és most vettem észre, hogy a ClikStar hengerén belül kerek foltok vannak. Kivettem az inzulint belőle, az ampulla csöpögött, míg a toll hengere is tele volt. Nem csak én láttam.
Tele van a hócipőm és ez még az enyhébb kifejezés a bennem forrongó szavakra.
Hogy a fenébe lehet az, hogy egy olyan gyártó akinek folyamatosan rosszak az ampullái még mindig a piacon van?
Elegem van ebből az egész betegségből, ebből a 31 évből. Inkább nem adok inzulint, tök felesleges.
Az 5 ampulla közül 3-mat elhasználtam, a 4-dik folyik, 5-ket meg sem kezdtem. Még egy ampullám van, próba szerencse.
A hibás sorozatszáma: 2F0064, lejárat 2015.06.hó.

29 Válasz
Sára Biró answered 8 év ago

 Anita nem lehet hozzászokás az inzulinhoz. legalábbis ilyenről nem tudok.
 Cseréld ki a patront. Az évszakok változásával is nő vagy csökken az inzulin igény.Nézd meg a naplódat, pld. a tavaly tavasszal hogyan alakultak a vércukor értékeid?!Nincs rejtett hypod és amiatt vannak a vércukor kiugrásaid? Nem biztos,hogy emelni kell az inzulint!
Írjál ide egy profilt hátha tudunk segíteni!

Hné M Melinda answered 8 év ago

 Szia Anita! Sajnos semmi vigasztalot nem tudok mondani, nalam ugyan ez a helyzet. Reggel a határ a csillagos ég. Nekem is eszembe jutott a hozzászokás ugyan ugy mint neked. Mikor kixsit valtoztatunk egy darabig jo, aztán ismét… nekem is elegem van. Nem tudom miért folyik a tollad, nekem nem volt ilyen. Milyen gyakran cserélsz tűt a lantuson? Egyébként lehet, hogy inkább csökkenteni kellene, ha az emelés nem jött be. Lehet, hogy Sárinak mégis igaza van és valamikor hypozol. egy hetet megprobálhatnál. egy cipőben járunk sajnos, ráadásul én még hiztam is tőle. Ha sikerül valamire jutnod azért jelezd! Minden jo ötletnek örülünk! 

Nanita answered 8 év ago

Szia Sára, Melinda.
Nincs rejtett hipom, csak reggel adom a Lantust, így az éjszakai hipok kivédve. Nem tollal adom a lantust, hanem hagyományos jól bevált egyszer használatos tűvel. ( mivel pár éve sorra repedtek voltak az ampullák, én azóta csak fecskendővel adom). Tűt minden beadás után cserélek. A csökkentés nem vált be. 🙁
Eddig minden évben évszakváltáskor vagy menses előtt, után… csak 1e változtatás elég volt oda-vissza. Sára a napokban a lantusból plusz 8E-el voltam úgy, hogy 10 alatt maradtam. Ismerem a szervezetem, ennyi plusz lantus durva!
Valami nem stimmel vele és úgy látom, hogy ezzel nem csak én vagyok így, mert Melindának is hasonlóak a problémái.

Nanita answered 8 év ago

Előbb elfelejtettem leírni. 3 ampulla csere után is ugyanaz volt a szitu.

Hné M Melinda answered 8 év ago

 Anita! Csak reggel 1*adod? Én este szurok, hypot nem csiptünk el, se nekem bejött a csökkebtés. Bár most sem jo, de vannak jobb időszakok. Viszont nálam nem tartott ki 24 órát, igy delben is kelll beadni, de ha Te már hosszu ideje igy adtad akkor ez sem jo ötlet. Nem gondoltak még más basisra? Meg kell, hogy mondjam a lantus nekem sem a szivem csücske.

Nanita answered 8 év ago

Szia Melinda.
A legelején 2007-ben még én is csak este adtam. Akkor éjszakánként brutál hipoim voltak. Ezért utána áttértünk napi 2x-re, reggel és este. De az átfedések miatt így sem volt jó. Második éve adom csak reggel. Nekem kitart reggelig, éjszaka szinte nincs is hipo. Gondoltunk másik básisra, de a Levemirre allergiás vagyok. Humán hosszú, nem tudom. Régen gyerekként nem volt gondom velük. Sajnos a Lantus nálam sem vált be, nem olyan amilyennek kellene lennie.
Mennyit híztál? Éhséget okoz nálad a Lantus vagy csak úgy "alattomosan" mentek fel a kilók amióta ezt használod?

Nanita answered 8 év ago

Egyszer hol alig hat, napokig magas, máskor szinte egész nap alacsony. Nem lehet mindig másra fogni és nem az inzulinra: mindig arra fogjuk, hogy időjárás, front, menses, orrfolyás…

Hné M Melinda answered 8 év ago

 Szia Anita! Suetenvséte nrm sokaz hiztam,  kb. 5 kg, de mikor csökkentettük az adahot ez magától visszsment. De szinte naponta futok, a kajára figyelek es mégis jöttek a kilik. Éhségérzetet nem okoz. Már évekkel ezelőtt is használtam, akkor nagyon meghiztam ezért kis időre ujra levemir lett, kilok le. A gyógyszerismertetők ezt nem hiszik el, meg azt sem, hogy nem tart ki 24orat, pedig nem. Többször is volt vércukor monitorozásom és azon látszott. Nekem is igy van, hogy vannak napok, jo esetben hetek is, hogy tankönyvi a cukor, de néha indokolatlanul magas. Ja, és ha ilyenkor korrigalok akkor mwg jön a hypo. Nekwm azt mondta most a Doktor ur, hogy hormonalis dolog lehet a háttérben. Nálad ez nem lehet? Bizzunk, hogy hamarosan lesz uj basis. Kitartást!

Nanita answered 8 év ago

Szia Melinda.
Ezeket a sorokat akár én is írhattam volna, annyira tökéletesen rám is illik sajnos:
"Nekem is igy van, hogy vannak napok, jo esetben hetek is, hogy tankönyvi a cukor, de néha indokolatlanul magas. Ja, és ha ilyenkor korrigalok akkor mwg jön a hypo". :-(((