Ismét LANTUS

KérdésekIsmét LANTUS
Nanita kérdezte ennyi ideje: 10 év

Remélem a tisztelt Sanofi olvasni fogja. Az hogy a tavaly tavasszal több hónapon keresztül sorozatban kifogott hibás-folyó ampullákra nem reagáltak, még annyival sem tiszteltek meg, hogy kárpótoltak volna, most ismét folyó ampullával találkoztam. A rossz inzulinjuk miatt szövődményeim lettek….
Tegnap előtt este tettem be teliként és most vettem észre, hogy a ClikStar hengerén belül kerek foltok vannak. Kivettem az inzulint belőle, az ampulla csöpögött, míg a toll hengere is tele volt. Nem csak én láttam.
Tele van a hócipőm és ez még az enyhébb kifejezés a bennem forrongó szavakra.
Hogy a fenébe lehet az, hogy egy olyan gyártó akinek folyamatosan rosszak az ampullái még mindig a piacon van?
Elegem van ebből az egész betegségből, ebből a 31 évből. Inkább nem adok inzulint, tök felesleges.
Az 5 ampulla közül 3-mat elhasználtam, a 4-dik folyik, 5-ket meg sem kezdtem. Még egy ampullám van, próba szerencse.
A hibás sorozatszáma: 2F0064, lejárat 2015.06.hó.

29 Válasz
Hné M Melinda answered 10 év ago

 Szia Anita! Abban teljesen igazad van, hogy nem tart ki, megosztás során meg átfedés van. Bár én délben adok 2 E-t este 16-t, nekem igy úgy tűnik jó, az átfedést nem érzem, szerintem mert a déli nem nagy adag.Nem akarnak mást próbálni nálad? Használtál már mást? Az nem lehet, hoy ezeket a magas értékeket előtte valami hypo okozza? Nálam szinte mindig az az oka, most már tudom, régen mindig emelték a inzulint, ettől még magasabb lett, most, hogy majdnem fele adaggal vagyok sokkal jobbak. Bár ha biztosan tudod, hogy szivárog az ampulla…. de most mi a teendő? Mégis valami mást kipróbálni.

Nanita answered 10 év ago

Sziasztok,
férjemnek eszébe jutott valami. A Lantushoz a Clik Star tollat használom, régebben más tollam volt, nem volt ilyen gondom.
A Clik Star toll más tollakhoz képest sokkal de sokkal gyorsabban nyomja ki az inzulint, a feltekert gomb pillanatok alatt nullán van,míg a Novopen lassúbb tűnik.
Én a 31G-s tűt használok. A toll gyorsasága nagyobb nyomást gyakorol a patron belsejébe, ráadásképpen vékony tű…. Lehet, hogy ez okozza a szivárgást???
Ezt nem ellenőrizték annak idején a gyártónál? Nem tudom.

Sára Biró answered 10 év ago

 Sziasztok! Anita a Lantushoz használd a Bd 30 G microfine tűt. ( a gyártónál nem novofine tűvel ajánlja az inzulin adását!).

Nanita answered 10 év ago

Szia Sára,
A 31 év alatt sok inzulint használtam már, de többségében mindig Novofine 30G vagy 31G-s tűm volt. BD  tűeket rövid ideig használtam, mert egy időben sorjás volt a széle, fájdalmasak voltak már az első beszúrások is.
Hosszú évek alatt jelenleg is a Novofine 31G-t használom, az elmúlt években mindig egyszerre két gyártó inzulinját használtam.
Mi a különbség a Novo és Bd 30G között? Mi baj lehet abból, ha nincs Bd 30G-s tűm?
Az orvosom a havi tű adagnál szerinted megfogja osztani a receptet?

Sára Biró answered 10 év ago

Anita  általánosságban minden inzulint a cég által gyártott tűvel kellene adni. A Bd 30 microfine egy stabil tű, amit a leggyakrabban javasolunk. Ha kipróbálod jól illeszkedik a beadó tollra. A Novofine 31 G-s tű gyerektű. Ezt nagyon sovány betegnek ajánljuk.

Nanita answered 10 év ago

Régebben azt mondtad,írtad itt valahol valamelyik kérdésnél, hogy nekem elég a 31G,mert nem vagyok kövér. 🙂
Novofinet azért használtam, mert a Novopen 3-hoz az való és ráadásképpen a Clik Star tollhoz sehol nincs leírás, hogy melyik tűt kellene használni, tökéletesen illeszkedik erre a tollra. 🙂

Sára Biró answered 10 év ago

Igaz nem láttalak még,de általánosságban felnőttnek a 30 G-s tűt javasoljuk, ha a combodba ,vagy a karodba adod akkor  elég  vsz. a 31-es is,de kipróbálnám a 30 G-t.

Nanita answered 9 év ago

Újra kezdődik a Lantus RÉMÁLOM!!!
Pár napja kezdtem meg a 3F105A sorozatszámú teli ampullát.
Ma reggel 15,5-s cukorral ébredtem. Ma reggel is beadtam a szokásos napi egységet. Egész nap nem ment le a cukrom. Délután megnéztem a Clik Star tollat. Reggel még beadáskor nem látszódott, pedig minden beadáskor mindkét fajta inzulinból kinyomok 2E-t, de mostanra már a Clik Star hengerén belül kerek foltok vannak. A Clik toll hengere és az inzulin ampulla közötti rész TOCSOG az inzulintól mely szétszedés nélkül is jól látható.
Gratulálok a Sanofinak, hogy immár két éve tartó ampulla gondjaikat még mindig nem tudták megoldani, egészségügyi károkat okozva ezzel a betegeknek.

Nanita answered 8 év ago

Sziasztok.
Ha esetleg valaki erre jár és tudna segíteni.
Ti nem tapasztaltátok azt, hogy az elmúlt hónapban a Lantus olyan lenne mintha nem lenne benne elég hatóanyag?
03.24.-e óta csak növeljük a Lantus mennyiségét és nem lehet lenyomni a cukrom 14 alá. Olyan mintha nem menne be megfelelő hatóanyag a Lantusból. A röviddel korrigálok, az valamit finomít a dolgon, de tartósan 14 és 18 közötti a cukrom. Semmit nem változtattam az életemben.

Nanita answered 8 év ago

Vagy létezhet olyan, hogy valakinél az 5-6-7 éve használt inzulin már nem hat, immunis lesz rá a szervezet és inzulint kell váltani?