Ismeritek,illetve viselt valaki közületek szenzort ( a szöveti vércukrot monitorízalja) ?

KérdésekIsmeritek,illetve viselt valaki közületek szenzort ( a szöveti vércukrot monitorízalja) ?
7 Válasz
Marika answered 13 év ago

Szia Sárika!!! Nem ismerem illetve nem is hallottam még erről , de szívesen elolvasnám ha írnál róla bővebben  !! Nagyon érdekelnek az újdonságok a gyógyászatban !!

katalin answered 13 év ago

NEM HALLOTTAM MÉG ILYESMIRÖL EZ MIRE JO?

Sára Biró answered 13 év ago

A szenzor  szövet közti folyadékból méri a glükózszintet,figyelemmel lehet kísérni, hogy milyen irányba tart cukorszint. A szenzoros információk elemzésével még hatékonyabban lehet kezelni a cukorbetegséget,ki lehet vele szűrni a vércukor ingadozását,a hypoglikémiákat.

Marika answered 13 év ago

Úgy képzeljem el ezt a "készüléket ,mint pld a 24 órás vérnyomásmérőt ?? Vagy beültetik a bőr alá ??  Állandóan kell viselni?? Nem is tudom hogyan képzeljem el ,milyen . Megnézem mit ír róla a Googlén .

Sára Biró answered 13 év ago

Be kell szúrni a bőr alá,5 percenként méri a vércukrot és néhány napig van fenn max 5-6 napig tárolja az adatokat. 

Marika answered 13 év ago

Elolvastam párinfót erről a készülékről , ahogy én a sorok között olvastam ez még eléggé kezdeti stádiumban levő dolog .  Hogy milyen áron érhető el arról nem találtam információt .Nálatok már van olyan aki használja?? Ha van milyen visszajelzések vannak ???Milyen célcsoport akinek leginkább ajánlott ???

Sára Biró answered 13 év ago

 Marikám itt még nincsen,most szeretném ha sikerülne beszerezni. Azoknál a betegeknél nagyon jó akiknél gyakori a vércukor ingadozás, vagy  akinél éjszakai hypo van,gyerekeknél igen fontos. Képtelenség megmérni annyiszor a vércukrot, ennek alapján az inzulin kezelést jobban be lehet"lőni". Már nagyon sok helyen van, a pumpa centrumokban már régóta használják.