Napi 4-5 szem dió elfogyasztása védelmet nyújt a magas vérnyomás és az életveszélyes szívritmuszavarok elkerüléséhez .Alfa-linolénsavat , magnéziumot és többféle B vitamint rejt magában és növényi rostokban gazdag. A dió rendszeres fogyasztása jelentősen javítja az erek állapotát és csökkenti a koleszterinszintet ( LDL) így jót tesz egészségünknek . Az elrágcsált dió mennyiségére figyelni kell mert +365 kalóriát tartalmaz !!!
Így, diószedés, gyüjtögetés idején én is csipegetem, rágcsálgatom. Jó tudni mit tartalmaz.
A paradicsomról direkt nem írtam . A paradicsom a szívünkre hasonlít , négy kamrája van és piros . A paradicsom tele van lycopinokkal ami igazán táplálék a vérnek és a szívnek!! A Licopin: antioxidáns hatása erősebb a C vitaminnál lassítja a sejtek öregedését !! Fogyasszunk belőle minél többet !!!
A paradicsomról ezt olvastam: Paradicsom fajtabemutató volt a fővárosban, ahol megtudhattuk, hogy a paradicsomban termelődő lycopin nevű anyag ugyan nem csodaszer, mint ahogyan többen is hirdetik, de olyan jót tesz az embernek, hogy majdnem annak nevezhető. Dr. Helyes Lajos tanszékvezető, a Szent István Egyetemről, tartott lebilincselő előadást a paradicsomról, kiemelve fogyasztásának gyógyhatásait. Kifejtette, hogy a paradicsomban termelődő lycopin nevű anyag ugyan nem csodaszer, mint ahogyan többen is hirdetik, de majdnem annak nevezhető, mivel a rákbetegség számos fajtájának kialakulása ellen hatásos. Amellett a magas vérnyomás ellen is hat, a szívinfarktus veszélyét csökkenti. Ezen kívül a koleszterin szint szabályozásában, és a cukorbetegség megelőzéssében, annak szövődményeinek enyhítésében is hatékony.Olyan módon hatásos, mint a vörösborban levő rezveratrol, de sokkal könnyebben adagolható és sokkal olcsóbban is. A vörösborból napi 3-5 pohárral kell meginni a hatásos mennyiség eléréséhez, paradicsomléből pedig elegendő a napi 1,5-2.0 dl.Különösen érdekes, hogy a nyers paradicsomból a benne levő lycopinnek csak kis része szívódik fel a szervezetünkbe, viszont a hőkezelt paradicsomból (ivólé, ketshup) az egész mennyiség felszívódik. Veszteség nincs, mert a lycopin hőálló, csak az a különbség, hogy hő hatására olyan formájú lesz, amelyet a gyomor fel tud venni és hatékonyságából nem veszít. A fajtabemutatón 24 fajtát lehetett megszemlélni és megízlelni, majd tetszés szerint rangsorolni. Az 1. helyezett lett a Siófoki édes nevű fajta. Folyton-növő, fürtös, bogyói oválisak, de néha csepp alakúak. 25-30 mm hosszúságúak, élénkpirosak. Legfőbb értéke a magas cukortartalom, melyhez harmonikusan illeszkedik savtartalma, és nagyon kellemes „békebeli” paradicsom íze van.
Kedves Pityu !! erre gondoltam , hogy majd elkapja a " fonalat" Valaki és további infókat kapunk paradicsom ügyben . A paradicsom CH tartalma 4gr 100gr gyümölcsben ez szerintem nem sok a karfiol és a kelkáposzta tartalmaz ugyanennyit . Nekünk is ez a fürtös fa van minden évben és öt fa ellátja családot fínom paradicsommal , még mindig van belőle .
IMRE . Mi a teendő: a 19 egység Apidra + 48 LANTUS helyett, a tévedésből 48 APIDRÁt adtam be. Összesen tehát kb. 70 egységet. ( Félhomály volt a nappaliban este. )
Üdv. Remélem sikerült kivédeni a hypot.Ilyenkor gyakrabban kell vércukrot mérni és -t fogyasztani.Várjuk a tapasztalatot!