Ismeritek a saláta levest?

KérdésekIsmeritek a saláta levest?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Fejessaláta-leves
Hozzávalók: 2 közepes nagyságú saláta, 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma, só, bors, 2 tojás, 1 kiskanál liszt, ecet, egy vékony szelet szalonna, zöld kapor, 1 pici ecet,1 dl tejföl, fél dl tej.. Forró nyári napokra kiváló!

A salátát folyó vízben tisztára mossuk, leveleit kézzel apróra tépdessük. Két liter vizet felfőzünk,  majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát és salátát,egy  teás kanál ecetet beleteszünk. Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, a felvert  tojást ráöntjük  kemény rántottát sütünk, majd kockákra vágjuk. A salátalevest   egy csapott kanál  liszttel behabarjuk, beletesszük a tojáskockákat, meghintjük apróra vágott zöld kaporral( a kapor ki is maradhat).
Jó étvágyat:-)
Cukorbetegek is fogyaszthatják alacsony a CH tartalma. ( a szalonna ki is maradhat,akkor csökken a kalória tartalma)

16 Válasz
jaskó answered 13 év ago

Sárika! Egy szerény, de talán megfontolásra érdemes javaslat: nem lehetne egy receptrovatot is indítani, ahová beküldhetnénk a kipróbált kaja receptjeinket?

Judit Kraseczki answered 13 év ago

Jaskó!

Remek az ötleted én is nagyon örülnék egy ilyen rovatnak!

Sára Biró answered 13 év ago

 Sziasztok! Jaskó köszi az ötletet a receptrovattal kapcsolatosan,én is gondoltam erre,mivel már többen is szeretnénk fogom továbbítani az ötletet:-). Még van néhány vizsgájuk a fiúknak,de megkérdezem.
 

Miklós Mária answered 13 év ago

Sárika nagyon köszönöm a saláta leves receptet.  Salátafőzeléket mindig ettünk Férjemmel,  Ő készítette, valami  fantasztikusan finoman.   Igen egy kis szallonát pirított hozzá… Saláta leves is nagyon finom….már megcsináltam:-)   Szép délutánt!

ui.: Sacika ki ne nevess: mi az a buláta???  :-))))))))))))))))))))))))))))

Krisztina Kiss answered 13 év ago

A bio buláta extrudált, vegyszermentesen termelt csíráztatott búzából készült finomság. Kiváló fogyókúrázók, nassolni vágyók, és gyermekek is. böveben googleba üst be buláta és sokat meglehet tudni rola.

Sára Biró answered 13 év ago

Marika hogyan nevetnélek ki! Olyan amilyent a gyerekeknek a"kukac",csak ez barna színű és nagyon jól felszívja a gyomorsavat!