Ismeri valaki ezt a vérnyomásmérőt?

KérdésekIsmeri valaki ezt a vérnyomásmérőt?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 11 év

Vérnyomásmérő csere előtt állok. Amit kinéztem, a
 Microlife BP A200AFIB fekaron mérő. Nem értem, mit jelent a Pitvarfibrillácio kijelzése.
USB-n összelehet kötni a Pc-vel, de nem tudom a programot mire lehet használni?
Elérési hely: http://www.6mikron.hu/microlife.html

16 Válasz
Best Answer
Lamár Krisztián answered 11 év ago

Kedves György, én nem nagyon látom a számítógépes program értelmét. Több ok mitatt. Az első, hogy vérnyomást nem mér olyan gyakram az ember, mint vércukrot, és ha látjuk is az ingadozás tendenciáját, akkor sem lehet olyan rövidtávú következtetést levoinni belőle, mint a vércukor értékekből. A másik dolog, hogy a vércukormérőt jó esetben csak egy ember használja, addig a vérnyomásmérőt általában az egész család. Ha vérnyomásmérőnél nem lehet a családtagokat megkülönböztetni, akkor a nagy memóriának nincs sok értelme. Ugyanezen a helyen, amit belinkeltél, Omron vérnyomásmérő is kapható, én azt venném. A legtöbb orvosi rendelőben is ezt használják. De ha korábban bevált a Microlife márka, akkor az újjal sem lesz gond. Nekem kb 15 éve volt egy Z**ter, méregdrága volt, és össze-vissza mért.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Marika!
Köszönöm a tanácsot.Mindig magyar terméket veszek, ha jól látható a termék előállítója, és jó minőségű az áru.Nemrég cseréltem le az akku chek vc mérőmet trendre. Kiválónak értékelem a 77Elektronikát, szervizelésüket, és a vc mérőket. A svájci dolgokat is szeretem, gyakran jobbak a mieinknél.

rgyorgy answered 11 év ago

Közelkét hónapja használom az új Microlife BP A200AFIB felkaron mérő vérnyomásmérőt.Naponta nyolc mérést végzünk, ez eddig kb, 300-320 mérést jelent, és még mindignem jelez a készülék, hogy az elemek lemerülnek. Gyári adatok szerint tölthetőceruzával is működik, az alacsonyabb feszültség ellenére.Újdonság(számomra legalább is) a rugós mandzsetta, amibe csak bele kell dugni akarunkat, és rögzíteni. Klinikailag tesztelt, a méréseket fel lehet tölteni aszámítógépes programba. Az adatokat táblázatban, és grafikusan is 8-10 féleképen feldolgozza. A program elsősorban orvosoknak készült. Személyes, ésbetegséggel kapcsolatos adataim, TAJ szám alapján bekerülhetnek a háziorvosadatbázisába, mikor feltöltöm a vérnyomásmérő adatait a számítógépemre. A pitvarfibrillációtjelzi a vérnyomásmérő, ami az agyi katasztrófa (Stroke) elsődleges oka. Aleírásokban ez szerepel.     

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves György! Milyen vérnyomásértékeket mértél? Naponta rendszeresen 8 mérés, nagyon sok. Mit mond a háziorvos?

rgyorgy answered 11 év ago

sys min 111, max 144, az átlag 122/ Dia min 57, max 80, átlag 67/ Pulzus 85,54, átlag 63
map minek az értéke, nem tudom, 77,101 az átlag 85.
Kétszer mérünk, reggel meg este. Feleségem 2×1, én is 2×1, de a afib mérésnél autómatikusan háromszor , van, hogy négyszer mér a készülék, az 8-9 mérés.A háziorvossal négyszer találkozunk egy évben.

          

Sára Biró answered 11 év ago

 György háziorvossal 4x, diabetológussal 1x. Mikor végzik el a szükséges szűrővizsgálatokat?

rgyorgy answered 11 év ago

Szűrővizsgálatok? Olyan még nem volt. Kivétel a szemészet, ahol megállapítják, hogy tovább romlott a szemem, de nem történik semmi.Két éve úgy volt, hogy lézerezik a szemem, de elromlott a készülék, és azóta is javítják. Esküszöm, jobb lenne, ha kifüggesztenék az árjegyzéket, és vagy megtudom fizetni, vagy…
Az tisztességesebb lenne.