Ismeri valaki ezt a vérnyomásmérőt?

KérdésekIsmeri valaki ezt a vérnyomásmérőt?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 11 év

Vérnyomásmérő csere előtt állok. Amit kinéztem, a
 Microlife BP A200AFIB fekaron mérő. Nem értem, mit jelent a Pitvarfibrillácio kijelzése.
USB-n összelehet kötni a Pc-vel, de nem tudom a programot mire lehet használni?
Elérési hely: http://www.6mikron.hu/microlife.html

16 Válasz
Best Answer
Lamár Krisztián answered 11 év ago

Kedves György, én nem nagyon látom a számítógépes program értelmét. Több ok mitatt. Az első, hogy vérnyomást nem mér olyan gyakram az ember, mint vércukrot, és ha látjuk is az ingadozás tendenciáját, akkor sem lehet olyan rövidtávú következtetést levoinni belőle, mint a vércukor értékekből. A másik dolog, hogy a vércukormérőt jó esetben csak egy ember használja, addig a vérnyomásmérőt általában az egész család. Ha vérnyomásmérőnél nem lehet a családtagokat megkülönböztetni, akkor a nagy memóriának nincs sok értelme. Ugyanezen a helyen, amit belinkeltél, Omron vérnyomásmérő is kapható, én azt venném. A legtöbb orvosi rendelőben is ezt használják. De ha korábban bevált a Microlife márka, akkor az újjal sem lesz gond. Nekem kb 15 éve volt egy Z**ter, méregdrága volt, és össze-vissza mért.

Krisztina Kiss answered 11 év ago

Nekünk Microlife vérnyomás mérönk van de mi már 6 éve vettük. Semmi extra a miénk de jó ..

rgyorgy answered 11 év ago

Nekünk is Mikrolife BPA 80 van, de már 7-8 éves, és először javítani kellene. Érdekes, a Svájciak most is gyártják ugyanezt a típust, és az ára semmit sem emelkedett.

Sára Biró answered 11 év ago

Kedves György a pitvarfibrilláció ritmuszavart jelent,vagyis össze-vissza megy a szív.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Sárika, az elromlott vérnyomásmérőnk is kijelezte a ritmuszavart.Ezért nem értem a különbséget a ritmuszavar, és pitvarfibrilláció között.

Sára Biró answered 11 év ago

 György van itt a körünkben mérnök ember:-) hátha segít,én úgy gondolom azért van az összekötő,hogy le lehessen tölteni a mért értéket,mint a vércukormérőből. Bevallom még nem láttam ilyent.

rgyorgy answered 11 év ago

Az usb csatolóval nincs gondom,a programra lennék kíváncsi.Köszönöm a választ.

Marika answered 11 év ago

Kedves György !! Ugyanaz a véleményem , mint Krisztiánnak , nekünk is Omron m2 mérőnk van az orvosi rendelőben is azt használják nálunk is . Mi nagyon meg vagyunk elégedve a működésével .( Vedd a Magyart!!!!!)

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Marika, attól tartok, valamit félreértettél, az Omron egy japán cég. Tudomásom szerint magyarországon ma senki nem gyárt vérnyomásmérőt. A magyarnak mondott Medicor-t is a távolkeleten gyártják, és még csak nem is magyar fejlesztés. Egyébként én pont emiatt kardoskodom annyira DCONT vércukormérők mellett, mert az magyar fejlesztésű és magyar gyártású.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Krisztián, köszönöm a választ, már megvettem a vérnyomásmérőt.Igazad van, hogy a vérnyomást ritkábban mérik. Ennek a készüléknek a nagy előnye, hogy a ritmus zavarok közül a pitvarfibrillációt kijelzi.
Idősebb korban megnő a veszélye Pl. a stroke okozta tragédiáknak.Ezeket a veszélyeket lehet csökkenteni, ha kimutatható, milyen gyakran, vagy előfordul e ez a fajta ritmuszavar. Nekem már naponta kell mérni a vérnyomásomat. Az egyszeri mérés óriási különbségeket mutathat.Volt, hogy 170-et mértem, majd megismételve 125 volt a következő mérés.Az átlagnak tekinthető vérnyomásom 130hgmm (gyógyszert szedek). Az új mérőt, ha fibrillációs mérést akarok, át kell kapcsolni, és ekkor háromszor mér egymás után, és az átlag vérnyomást írja ki, és ha van, jelzi a fibrillációt. A telepített programot személyekre szabottan lehet beállítani, de még azzal csak ismerkedem, mert angol nyelvű, és még a magyar csak most készül.