Ismerem a diétát…. de valóban ???

KérdésekIsmerem a diétát…. de valóban ???
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ti éreztétek így ?
Én gyakran tapasztalom nap, mint nap. Szerintem mindannyian tanulhatunk egymástól minden nap valamit, amit a későbbiek során használhatunk.
Ma egy érdekes eset történt: egyik néni aki kb. 20 éve cukorbeteg meglepődött hogy a kedvenc baracklekvárját elteheti édesítőszerrel. Elmesélte, hogy annyira szereti megevett egy szelet barack lekváros kenyeret és 15 lett a cukra. Olyan boldog volt amikor elmondtam, hogyan tegye el édesítőszerrel
Más, tudjátok ugye , hogy meg kell nézni , hogy a savanyúság cukorral van-e eltéve ?? Ugyanez a néni jó ideje veszi a cukorral édesített házi savanyúságot. Végre kiderült,hogy mi minden megemeli a vércukrát!

7 Válasz
Halász Gabriella answered 11 év ago

Én is édesítővel tettem el és  dzsem-fixet is, (3:1-ben-t) a lekvárjaimat a nyáron, illetve volt olyan is, amibe diabetikus befőző cukrot tettem – de kevesebbet, mint amennyi a zacskón volt.

A Nyírfacukrot akkor még csak hallomásból ismertem! :-)… majd a nyáron kipróbálom azzal is. 🙂

Az áfonyalekváromban csak alma van -sűrítőnek- és a dzsem-fix 3:1-ben.

A savanyúságaimat is folyékony édesítővel tettem el .. mindet! 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

 Gabriella hol vettél áfonyát?  Senki nem járt úgy,hogy azt hitte tisztában van a dolgokkal és aztán
mégse :-)????

Halász Gabriella answered 11 év ago

Áfonyát még nyáron vettem, igaz elég drága volt, de a Fény utcai piacon lehetett kapni, töménytelen mennyiségben!
Az áfonya lekvárt csak "sátoros" ünnepekkor eszem, eszünk!! :-), meg ajándékba adtam a lányomnak, a nászasszonyomnak, és az anyósomnak Karácsonyra.

Befőztem lekvárnak:

sárgabarackot,
áfonyát,
szilvát,
 őszibarackot-almával,
szedret-almával,
 birsalmát-almával,
körtét-almával! 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

 Ez nagyon jó. Édesítővel nem próbáltad? A diabetikus befőző cukorban van bőven szénhidrát.

jaskó answered 11 év ago

Magam részéről messze elkerülöm a "DIÉTÁS" márkajelzésű termékeket. Két okból is. Az egyik: igen is van benne szénhidrát és lassan de nagyon tartósan megemeli a vércukorszintet. A Másik ok, pedig, az elnevezése. A cukorbeteg ha ilyen termékhez jut, hajlandó elfelejtkezni az első okról és alaposan bekajál belőle, azután csodálkozik, hogy a cukra az eget ostromolja.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Csak egy adagba (4 db 3 dl üveg) tettem diabetikus befőző cukrot, a többit édesítővel tettem el…. azzal kezdtem a mondatot! :-).

Egyébként nem veszek diétás termékeket, épp azért amit a Jaskó ír! Rájöttem magamtól is már elég rég, amikor elolvastam az összetevőket! 🙁

Sára Biró answered 11 év ago

 Egyre inkább mérgelődik a diabetikus termékekre. Ma egy analóg inzulinos cukorbeteg csodálkozott, hogy a vércukra miért 14 mikor "csak diabetikus" süteményt evett 🙁 Valóban nagyon sok cukorbeteg azt gondolja, hogy azért van az üzletben a diabetikus polc, hogy az szabadon fogyasztható.