Írjatok történeteket kinél,hogyan sikerült az átváltás humán inzulinról analógra,vagy analógról humánra?!

KérdésekÍrjatok történeteket kinél,hogyan sikerült az átváltás humán inzulinról analógra,vagy analógról humánra?!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Milyen tapasztalataitok vannak? Osszátok meg velünk!

8 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Szia Sára.
Igazbár nálam nem analógról humánra, hanem analógról analógra váltottunk a mai napon, de szívesen megírom majd, hogy mit tapasztalok. 🙂

Sára Biró answered 12 év ago

 Nagyon szépen köszönöm,remélem sikeres lesz bármilyen inzulinra is történt a váltás.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Anita! A panaszok miatt kellett váltani,amit írtál, hogy "remegést" érzel, vagy más oka volt?

Nanita answered 12 év ago

Szia Melinda.
Nem a belső remegés miatt kellett leváltani az eddigi kb. félévig használt rövid ( és nem a Lantusról van szó ami mostanában szivárgott) inzulinomat, hanem azért mert gyártási hibásak ( voltak) a patronok és nem jól adagolt bizonyos adag után. 
Te jól vagy? Továbbra is jó a cukrod? Bevált a Lantus és Novorapid a váltás után?

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Nálam próbálkoztak júniusban az analogot humánra cserélni, de nagyon nem jött össze. Szinte egész nap hypoztam, az igaz,hogy nem volt szerintem a felvilágosítás teljesen tökéletes. Gondolok itt arra, hogy elfelejtették közölni,hogy közti étkezések és utóvacsora is  kell, és hogy kevesebb E-t kell adni.Nagyon kötötté vált a nap, újra betegségtudat, ráadásul rossz közérzet.  Visszatértünk az analoghoz, az értékeim most sem szebbek, (de volt jobb) de a közérzetem egész más. Sokkal szabadabb az életed, nem kell mindent szigorúan órához kötni. Úgy éreztem, "újra kapok levegőt". Nem kell egész nap mérni, enni, a szabadidő is sokkal több lett. Ezt jobban szeretem. Már tényleg csak az lenne az igazi, hogy egy "pumpa", ami méri a vércukrot, nem kellene külön szúrni, és ennek alapján rögtön lehetne az inzulint korrigálni. Ez még a jövő, de reméljük minél hamarabb eljön.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Még azt elfelejtettem leírni, hogy a gondozó orvosom úgy szokta összehasonlítani a humán és az analog inzulint mint a trabantot és a mercédeszt, nem mindegy melyikbe ülünk bele.

Sára Biró answered 12 év ago

 Sziasztok! Az átállítást illetően van pozitív és negatív tapasztalat is. Két betegnél a humán inzulin sokkal jobban bevált mint az analóg és semmi különbséget nem éreztek az inzulinok között és a közérzetük is jó. Igaz még nincs HgbAlC érték,de a vércukor értékek jók. És ők megelőzően soha nem kaptak humán inzulint csak analógot. 

Sára Biró answered 12 év ago

 Sajnos van rossz tapasztalat is:-(. Egyik betegnél analóg inzulin mellett sem volt soha 8 alatti HgbA1C -érték,így egy hónapja átváltottunk humán inzulinra, és azóta állandóan rossz a közérzete, ingadozó vércukor értékei vannak. Remélem legközelebb jó eredményről számolhatok be.
Ti mit tapasztaltatok? Van köztetek olyan akinél  az egyik humán inzulin nem vált be, a másik viszont igen??