Inzulin kezelés

KérdésekInzulin kezelés
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 14 év

A reggeli értékem nem megy hét alá.Az miért van , hogy felkeléskor mondjuk 7,2 a cukrom és anélkül, hogy ennék bármit megmérem reggeli előtt akkor már megemelkedett 8,2-re

3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

Reggel a májból is kiáramlik a cukor és  minél később adod be az inzulint és eszel,annál jobban felmegy a vércukorértéked( akár 3-5 mmol/l-el is emelkedhet óránként) !! Ezért javasoljuk a cukor betegeknek,hogy reggel 6 és 7 óra között adják be az inzulint és egyenek! A reggeli étkezés előtti  magas vércukor oka lehet éjszakai hypoglicaemia, amit gyakran átalszik a beteg és nem veszi észre! Vagy a az esti bánzis inzulin adag kevés.
Reggel 6 óra körül méred a  7,2 mmol/l-es vércukor értéket?Hány órakor adod az inzulint és eszel?
Éjjel szoktál 3 és 4 óra között vércukrot mérni?

Zsóka answered 14 év ago

Ha felébredek szoktam mérni és akkor normális az érték 5-6 között reggelre mégis magas.Előírás szerint 7 kor kell reggel beadnom az inzulint és fél 8 kor kell ennem 30 szénhidrát tartalmú reggelit.

Sára Biró answered 14 év ago

Ha reggel amikor felébredsz 5-6 mmol/ között van az ideális,jó a bázis inzulin adagod!
Azt tudnád tenni,hogy legalább egy fél órával korábban add be, az inzulint és 7-kor reggelizzél!
Beszéld meg a kezelőorvosoddal! Reggel meg lassan felszívódó szénhidrátot egyél pl.teljes kiőrlésű lisztből készült zsemlét,+ valami felvágott,vagy amit szeretsz  és egyél hozzá: paradicsom ,vagy paprikát,ezek lassítják a szénhidrátok felszívódását !Akkor nem emelkedik meg hirtelen a vércukor-értéked!