Inzulin injekció másképp…..

KérdésekInzulin injekció másképp…..
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

Ma egy háziorvos betelefonált,hogy egyik betegének elromlott az inzulin beadó tolla. Mondtam jöjjön be . A rendelés végén érkezik a beteg a férjével, odaadom a tollat és kéri engedjük meg,hogy beadja az inzulint mert már késésben van. A toll már a kezében volt, a tűn semmi és a pólón keresztül beszúrta az injekciót a köldöke mellé. Természetesen semmi inzulin nem ment be,a vér kifolyt, a tű elgörbült. Kicseréltem a tűjét és elmagyaráztam,hogyan és hova kell adni. Minden inzulin a köldök köré volt adva. Azt mondja a kedves beteg" ne szidjam meg",mert a másik városban a testvérének így mutatták meg! Ezt kétlem,de teljesen ledöbbentem.
A múltkor már valaki írta,hogy harisnyán keresztül adták az inzulint,na most megtapasztaltam!

18 Válasz
katalin answered 13 év ago

Hát nem tudom ilyet honnan vesznek ruhán keresztül igy még fertözést is kaphat .

Krisztina Kiss answered 13 év ago

NEM TUDOM ELHINNI , HOGY EGYESEK AZT MONDJÁK MERT NEM MUTATÁK MEG ILYEN NINCS . ANÉLKÜL HAZA SEM ENGEDIK MIG NEM LÁSÁK MINDENT JÓL CSINÁL .SZERINTEM KEDVES BETEG TUL SOKAT NEM FOGLALKOZOT VELE SÖT……..

Sára Biró answered 13 év ago

 Hát Krisztikém neked is volt olyan ismerősöd aki mindent elfelejtett,semmivel nem törődött. Emlékszel a csupasz tűre?!

Sára Biró answered 13 év ago

 Ma léptem az ügyben,más okból telefonált a beteg háziorvosa és elmeséltem a történetet (amúgy a környék egyik legkedvesebb háziorvosa),nagyon meglepődött a doktor Úr és az asszisztensnője is. Megnézi az említett testvér inzulin beadási helyét. Majd későbbiek során beszámolok!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HÁT IGEN MEG SZERINTEM MOST IS AZT CSINÁLJA!!! MIKOR ELOLVASTAM EGYSZERE Ö JUTOT ESZEMBE. Ö ÁLITASA SZERINT NEM FELEJTET NEKI IGY MUTATÁK Ö IS AZT MONDTA… SZERINTEM SAJNOS  MÉG MINDIG VANNAK ILYEN EMBERKÉK SÖT LESZNEK IS..

Sára Biró answered 13 év ago

 Látod nem az ismerősöd az egyedüli,aki elfelejti a dolgokat és úgy csinál,mintha életében először hallaná.

Ati42 answered 13 év ago

 Hát ez az emberi butaság netovábbja! Ilyenről még nem is hallottam.

Sára Biró answered 13 év ago

 Ismét van egy érdekes történetem.
Egy  kedves betegnek nagyon magas vércukorértékei voltak. Mint kiderült szinte semmi inzulint nem adott  be. Amikor beszúrta a toll adagolóját mindig visszatekerte nullásra. Az érdekesség a történetben az,hogy egyik beteg tőlem kérdezte,hogy így kell adni az inzulint?! Aztán megmutattam a paciensnek, hogy
szúrjon ,beadta előttem  az inzulint és jól. Utána ismét visszatért a "régi módszeréhez" !!!

katalin answered 13 év ago

Nem tudok mit mondani idösebb volt mert más magyarázatot nem találnék erre.

Sára Biró answered 13 év ago

 Kati azért annyira nem volt idős.Ezt csak azért írtam le,ha valami rosszul rögzül az emberbe nehéz változtatni a rossz szokáson!