Inzulin beadásakor „üresjáratban” a pen

KérdésekInzulin beadásakor „üresjáratban” a pen
Hné M Melinda kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Az utóbbi időben több alkalommal előfordult, hogy inzulin beadáskor nem ürül inzulin. Szúráskor éreztem hogy valami furcsa, ez sajnos a vércukor ellenőrzésnél be is bizonyoisodott. Később már a légtelenitéskor sem ürült inzulin, kb,. 6 E-t kellett a levegőbe nyomni, mire megjelent a csepp. Az ampullán repedést nem látok, azóta már cseréltem is, de ma este ismét előfordult, egy csepp még ürült a szúrás előtt, de mikor beadtam semmi- teljesen érezhető. Tapasztaltatok ti is hasonlót? Ilyenkor csak az a baj, hogy adok újra, de mennyit? A tűn keresztül tud szivárogni, vagy vajon hol tűnik el?

27 Válasz
Nanita answered 11 év ago

Melinda, Lantus vagy Novorapid?
Nekem a Lantus Solostarnál volt ilyen jelenségem, ha jól emlékszem még fel is tettem kérdésként Hány csepp inzulin 1E?
Én most nem tapasztaltam ilyet, bár mostanában mint ahogy több hozzászólásban-kérdésben írtam, megmagyarázhatatlanul össze-vissza volt a cukrom.
Én minden beadás előtt 2E-t kinyomok, hogy lássam tényleg működik a toll, nincs dugó hiba a patronban-nem akad el, illetve, hogy a tű is jó legyen.

Hné M Melinda answered 11 év ago

Szia Anita! Novorapidnál volt. Én csak 1 E-t szoktam kinyomni, ma ez ki is ment, aztán a beadáskor mégsem ment be, legalább is azt hiszem. Néha a tű mellett "mintha kifolyna". Valahol olvastam, hogy szúrás után le kell venni a tűt, de én nem szoktam, mert akkor minden bökés után új tűre lenne szükség.

Nanita answered 11 év ago

Ajajjjjjjjjj.
Megpróbálom megfogalmazni jól a kérdést.
Lehet, hogy az ampulla nincs megrepedve, de az üveg alján ahol a narancssárga műanyag van rajta( a tűt helyezed fel rá) lehet, hogy ott szivárog? Folyni, csepegni nem láttad amikor beadtad?
Az ampullák nincsenek meg, hogy a sorozatszámot le tudjuk egyeztetni?
Lehet,hogy nekem is ilyen okból volt a cukrom felborulva? 🙁

Nanita answered 11 év ago

Melinda megpróbáltad az inzulint másik tollba berakni? elvileg toll hiba is lehet.

Nanita answered 11 év ago

Szia Melinda. Hogy vagy?

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Szia Anita! Nem próbáltam még másik tollat, de az lesz a következő, mert ampulla csere után is előfordult, időnként olyan mintha a tű mellett szivárogna, vagy a tűn keresztül. De a pen is egész új, még nincs egy éve, hogy kaptam.Egyébként köszönöm kérdésedet egy hete nagyon jól vagyok. A vércukraim gyönyörűek talán 2 alkalommal mérte 11 -12-es értéket, nem tudom mi az oka, pedig semmit nem csinálok másképp mint korábban. Ez nálam valami összetett hormonális probléma, ami lehet hormonálisan minden beborul, most ez az "autoimmun folyamat" alszik- gondolom én. Hogy meddig tart????????

Nanita answered 11 év ago

Szia Melinda,
örülök annak, hogy azért nem viselte meg annyira a cukrodat az inzulin probléma.
Melyik tollat használod jelenleg?

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Novopen 4-t, megvan a régi is azt hiszem az még Novopen 3, de van egy új 4-esem. Még nem cseréltem ki, most nem vettem észre hibát.

Sára Biró answered 11 év ago

Melinda cseréld ki és figyeld ,mert előfordulhat hogy a beadó tollal van a hiba.

katalin answered 11 év ago

 Melinda  most én is észre vettem ennél a novorapid patronnál hogy magátol elég messze megy a dugattyu a patrontol.A patronon nem látok semmit meg az inzulin is bemegy mert légtelenitésnél látom milyen messze van és odanyomom a dugattyut de nem értem.