Inzulin beadás helyes technikája és a helyének kiválasztása

KérdésekInzulin beadás helyes technikája és a helyének kiválasztása
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Hogyan és milyen módon adjátok be az inzulint? Figyeltek e a helyes technikára? Hogyan és milyen okból választjátok meg a beadás helyét? Figyeltek e arra, hogy időnként változtatni kell a szúrás helyét? Tudjátok ugye, hogy akár a napszakok függvényében is más és más a felszívódás gyorsasága? Találkoztatok e a sokáig egy helyre adott inzulin esetenként elég csúnya bőrszövődményeivel? Rengeteg kérdést lehetne még feltenni, tehát mindenki láthatja, hogy mennyi mindenre kell figyelnie egy inzulinos cukorbetegnek

27 Válasz
Christine answered 11 év ago

Nálam is mindig baj van a tű kiváltásával, 50-nél többet sose adnak ki, mindig másra hivatkozva. Nekem meg az édeskevés. Így már jó ideje 2×50-et felíratok.
A beadásról meg: én legtöbbször hasba adom, van egy technikám, hogy odarakom kezemet, és a "szünetekbe" szúrom, mindig másikba, persze túl közel a köldökhöz kihagyom, így pihen a többi.
Próbálkoztam én máshova, combba, karbba, de nekem valahogy mindig bekékül :S Pedig több diabost is kérdeztem, aki odaadja és jó a technikám.

Sára Biró answered 11 év ago

 Christine a legjobb a hasba adni,ott nagy a terület ,lehet váltani a helyet. Sok betegnek a combba adott inzulin fájdalmat vált ki. 

Christine answered 11 év ago

Csak hashoz meg nem mindig férek hozzá, és utálok csak azért úgy öltözködni, hogy hozzá tudjak férni 😀

Sára Biró answered 11 év ago

 No igen milyen érdekes, erre nem is gondoltam ( lehet ritkán járok pl. én egész ruhában).

Sára Biró answered 11 év ago

 Christine milyen rövid hatású inzulint adsz?

Christine answered 11 év ago

Humulint használok rövidre, hosszúra is.

Sára Biró answered 11 év ago

 Ezek szerint még humán inzulinon vagy.