Ínysorvadásra milyen gyógymódokat ismertek?

KérdésekÍnysorvadásra milyen gyógymódokat ismertek?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Gondos fogápolás mellett is előszokott fordulni az ínysorvadás, vagy sebesedés. Milyen gyógymódokat ismertek ezek megszüntetésére, kezelésére?

.
 

14 Válasz
Best Answer
Nanita answered 12 év ago

Kedves György!
Ami nekem tutira bevált és megállította illetve visszafordította:
– Marika fórumtársunk javasolta a Gingisol oldatot amit patikában lehet kapni. Ezzel naponta többször ecseteltem be.
– Tantumverde spray naponta többször fújtam
– Rutascorbin naponta 3x
– napi 1.500 mg savmentes c vitamin és mellé E vitamin
– plusz a már korábban említett Bioptron lámpa.

Jelenleg teljesen gyönyörű mindenhol az ínyem. :-)))

rgyorgy answered 12 év ago

Kedves Anita, köszönöm a segítséget. Azt már megtanultam, hogy vigyázni kell az ínysorvadással, mert egy fogam igy kiesett.-Olyan módszer lenne jó, amit öblögetéssel le lehet rendezni.Az csodás lenne, ha a bioptron lámpa elég lenne a kezeléshez.Lámpa vásárláshoz kedvet kaptunk, és szeptemberben visszatérünk a lámpa témához.

Sára Biró answered 12 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/520/
Ha nem javul mindenképpen érdemes felkeresni egy fogorvost és felhívni a figyelmet,"hogy cukorbeteg vagyok". Azoknak a cukorbetegeknek is kell legalább évente,de inkább fél évente fogorvoshoz menni akiknek már protézisük van. Cukorbetegnél gyakrabban alakulnak ki a szájüregi elváltozások,és ezek iha idejében felismerésre kerülnek akkor gyógyíthatóak.

Gyöngyi answered 12 év ago

Jó, hogy felvetődött pont most a kérdés, mert két hete nekem is problémám van az ínyemmel ill. a fogammal. Holnap megyek fogorvoshoz, mert most jött vissza szabadságról. Addig én is a fent leírt módszerekkel kezeltem, és még ami nagyon jó Gengigél. A Gengigel gel hatékony az ínybetegségek első jeleinél. Alkalmazása javasolt fogínygyulladás, fogágybetegség, sérült fogíny különböző beavatkozások miatt, illetve afták esetén. A Gengigel hialuronsav alapú, biotechnikai eljárással előállított orvosi segédeszköz, mely csökkenti az ínyvérzést, serkenti a fogíny regenerációját, megvédi a nyálkahártyát a fertőzésektől, továbbá csökkenti a duzzadást.
Én is rendszeresen mosok fogat elektromos fogkefével, használok szájvizet. Most gondolkodom szájzuhany vételén. Majd holnap ezt is megbeszélem a doktornővel.

rgyorgy answered 12 év ago

Úgy tűnik, szépen helyre jön az ínyem, hála a jó tanácsaitoknak.Legközelebb már felkészültebben fogadom a fogíny problémákat.

Gyöngyi answered 12 év ago

Ma ajánlották nekem a Vitinne kapszulát, többek között a fogorvos is. Használta már valaki?

rgyorgy answered 12 év ago

Ez valamilyen vitaminos készítmény lehet?

Nanita answered 12 év ago

Gyöngyi és György. Igen a Vitine egy vitaminos készítmény a fogínyre fejlesztették ki. Többek között van benne c és e vitamin ( amit fentebb is javasoltam), továbbá A vitamin és körömvirág kamillával. Jókat tudok róla mondani, negyedévente egy hónapos kúra hasznos.
Sajnos fentebb ezt elfelejtettem javasolni, kiment a fejemből. 🙁

rgyorgy answered 12 év ago

Nem baj a jó pap is holtig…

Nanita answered 12 év ago

tényleg ne haragudjatok, rosszul vagyok.