Igazolták, hogy függ az orvos személyiségétől a gyógyulásunk.

KérdésekIgazolták, hogy függ az orvos személyiségétől a gyógyulásunk.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

Az orvos empátiája kimutathatóan segíti a beteg gyógyulását .NOS NEKTEK ERRŐL MI A VÉLEMÉNYTEK ….AZ ÉN VÉLEMÉNYEM AZ , HOGY VAN BENNE IGAZSÁG…

5 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Azt gondolom, hogy ha egy orvos emberként bánik a betegével, nem pedig darab-darab elven, akkor tudomásul veszi, hogy annak a betegnek nem csak betegsége, tünetei vannak, d ezektől még rosszul is érzi magát, bizonytalan lehet, félhet. Az a jó orvos, aki igyekszik ezeket is figyelembe venni, és megpróbálni mindent elmagyarázni úgy a betegnek, hogy az ne csak a latin szavakat hallja, hanem meg is értse a lényeget.
Jó hallani, hogy vannak ilyen orvosok, mert és sajnos sok olyannal találkoztam, akár a munkámban akár betegként, akikre ez nem volt igaz.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Erről csak pozitiv tapasztalataim  vannak:-)Igen az orvos empátiája sokat segit a gyógyulásban és ennek csak örülni lehet ha valaki rátalál ilyen orvosokra!! Én rátaláltam nem is 1-re!!!

Ilona50 answered 13 év ago

 Nagyon sokat számít,hogy az orvos hogy szól egy beteghez.Néhány szép szó már fél gyógyulás!

matildxd answered 13 év ago

 Teljes mértékben egyetértek a fent leírtakkal! Nekem is többnyire jó orvosaim voltak,ha valaki nem úgy viszonyult hozzám ,akkor váltottam,de ez ritkán fordult elő! Nagyon fontos a betegnek a szép szó és együttérzés!

Zsóka answered 13 év ago

Ha tudjuk, érezzük, hogy lelkiismeretes, orvos áll mögöttünk betegségünk folyamán, akkor könnyebb elviselni a betegséggel járó kezeléseket.Ha pedig bízunk orvosunkba, elmondjuk neki bizalmas problémáinkat is.Ez által nem csak felületes kezelésben lesz részünk.